6 кроків до щастя: які важливі навички доньці повинен прищепити тато

В деяких сім’ях і досі вважається, що мама більше уваги повинна приділяти вихованню дівчинки, а тато – хлопчика. Насправді ж батько грає в житті маленької принцеси не меншу роль. Саме він повинен навчити її тому, що в майбутньому допоможе стати  самодостатньою щасливою жінкою.  

Мама вчить доньку готувати, прати, облаштувати комфортне житло, пудрити носик, робити кучері і носити підбори. Тато з його молотками-дрелями, авто і рештою суто чоловічих штучок у цю картину зовсім не вписується. Проте він і не повинен давати своїй дівчинці майстер-клас з розбирання двигуна. Він має навчити її головному…

Любити себе

Не кожен дорослий це вміє. Як навчити цьому дитину? Дуже просто – треба любити її! Слід постійно говорити їй про свої почуття, захоплюватися тим, яка вона чарівна, розумна, добра, хазяйновита. Нагадувати, що вона особлива! Якщо тато виховує доньку в такій любові, в неї підіймається самооцінка. Вона росте впевненою в тому, що їй є чим пишатися, що вона варта всього найкращого на світі. Заодно вчиться приймати компліменти й кохання протилежної статі.

Вірити у свої сили

Мама навряд чи дозволить лізти через паркан і не буде розгойдувати на гойдалці до неба. А тато – за будь-який кіпіш: все дозволить, допоможе і підстрахує. Це буде сигналом для доньки: дозволяє, значить в мене вірить. А якщо вірить, я це зможу! Повторюйте їй, що вона сильна, що все в неї вийде. Поясніть, що в житті бувають злети і падіння, але в жодному разі не можна опускати руки – вихід завжди є.

Не боятися

Тато повинен стати суперменом, який завжди готовий примчатися на допомогу – і аплікацію у школу зробити, і від злої собаки чи задерикуватих хлопців захистити. Якщо донька розуміє, що є людина, з якою не страшно, вона не боятиметься ризикувати. І завжди йтиме до своєї мети. Адже раптом що – вона не одна. У цьому світі є той, хто допоможе з усім розібратися. Не варто забувати й про те, що з великою вірогідністю майбутній обранець доньки буде схожим на тата. Тому у ваших інтересах «запрограмувати» свою принцесу на чоловіка, поряд з яким безпечно й комфортно.

Говорити те, що думає

Це теж про сміливість – сказати, що мені це не подобається, що з цим я не згодна. Багато дівчат просто бояться вільно говорити про те, що насправді відчувають і думають. Така терплячість, жертовність і  беззахисність грає, як правило, не на їхню користь. Але якщо дитина знає, що може сказати батькам все, що буде почута, вона не тримати це в собі.

Наполягти своєму

Це не про те, щоб падати на підлогу й заходитися від плачу, коли хочеться нову іграшку. Йдеться про відстоювання своєї позиції. У жорстокому світі дуже важливо вміти постояти за себе. Особливо для жінки. Тому навчіть доньку не здаватися, коли чує слово «ні» -- не просто казати «а я буду», «а я хочу», а обґрунтовувати свою позицію.

Бути самодостатньою

Дуже добре, коли жінка може займатися сім’єю, своїм розвитком, робити кар’єру і не думати про те, що саме від неї залежить фінансова ситуація родини. Але життя непередбачуване. Доньку слід готувати до того, що вона не повинна ні на кого розраховувати, не повинна ні від кого залежати. Бути самодостатньою – означає бути вільною. І не забудьте навчити свою дівчинку економити і мати стратегічний запас – це ні для кого ще не було зайвим.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист