Українська команда з кіберспорту перемогла на чемпіонаті світу з Counter-Strike 2

Команда NAVI (Natus Vincere) – «народжені перемагати» – виправдала свою назву. Вона виграла чемпіонат світу попри те, що шансів, на думку деяких експертів, не було.

Чемпіонат CS2 – PGL Major Copenhagen проходив з 17 по 31 березня у Данії.

Українська команда у складі Валерія "b1t" Ваховського (Україна), Ігоря "w0nderful" Жданова (Україна), Юстінаса "jL" Лекавічуса (Литва), Алексі "Aleksib" Віролайнена (Фінляндія), Міхая "iM" Івана (Румунія) перемогла на двох картах із трьох.

У фіналі турніру українська команда обіграла американську FaZe Clan з рахунком 2:1.

Команди грали на картах з розмінуванням бомби: Ancient (українці перемогли 13:9), Mirage (2:13) та Inferno (13:3).

У результаті команда українського клубу стала першим чемпіоном мейджора в історії CS2.

Цікаво, що аналітики сайту HLTV спільноти Counter-Strike не розглядали український  колектив не тільки в якості переможця – NAVI не потрапила навіть у ТОП-8. На  їхню думку, зі Східної Європи на чемпіонський титул могли претендувати російський проєкт Virtus.pro та Team Spirit – теж російська команда, що базується в Сербії.

Українську кіберспортивну організацію NAVI аналітики поставили на дев'яте місце. Однак наші спортсмени довели всьому світу, що вони найкращі.

«Засинати з радістю від перемоги улюбленої команди та прокидатися за кілька годин під звуки сирен та вибухів – це реальність уболівальників та персоналу NAVI в Україні. Ми робимо все можливе, щоб розважити вас. Але просимо пам'ятати, з чим стикається наша країна щодня», – йдеться у заяві команди.

Призовий фонд турніру становив $1,25 млн. NaVi отримає з них $500 тис., Faze Clan – $170 тис.

До речі, під час трансляції чемпіонату українці зібрали 5,6 млн. грн для бійців «Азова». Власник NAVI пообіцяв подвоїти суму збору.

Вас це може зацікавити: В Арабських Еміратах будують місто для кіберспортсменів

Мав галюцинації та втратив зв'язок з реальністю: геймер провів у прямому ефірі 59 годин

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист