В Арабських Еміратах будують місто для кіберспортсменів

У нове поселення буде інвестовано $260 млн. Кіберспортсмени будуть там жити, тренуватися і брати участь у міжнародних турнірах.

Цей осередок кіберспорту буде розташовано на одному з островів практично в самому центрі Абу-Дабі.

У ньому буде все необхідне для того, щоб виростити майбутнього кіберспортсмена і відточити навички професіонала.

По суті, це такий собі університет для кібератлетів – із зонами проживання й відпочинку, майданчиками для турнірів. А головне – тренувальною базою, обладнаною за останнім словом техніки, де можна отримати доступ до ігрових ПК і попрацювати з наставником.

Планується, що там будуть організовуватися і дитячі табори – для юних любителів комп’ютерних ігор, які хочуть стати професіоналами у цьому виді спорту.

Арабські шейхи вже давно накинули оком на кіберспортивні дисципліни і почали готувати ґрунт для любителів іграшок. Вони вкладають величезні кошти в ігрові турніри.

Для порівняння – призовий фонд престижного The International 2023 в одній з найпопулярніших кіберспортивних дисциплін – Dota 2, який проходив у Сієтлі (США), був трохи більшим за $ 3,3 млн. А Riadh Masters 2023, організований в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія), мав призовий фонд $15 млн.

Немає сумнівів, що масштаби турнірів і можливості, які відкриватимуться у новому місті, привернуть увагу кіберспортсменів з усього світу.

Коли проєкт буде завершено, поки що не відомо. Проте не викликає сумнівів, що будівництво нового міста триватиме нескінченно – на близькому сході все робиться з розмахом. Ймовірно, вже за кілька років цей осередок кіберспорту почне приймати поселенців.

Вас це може зацікавити: У Саудівській Аравії будується найкрутіша в світі траса Формули-1: висота  повороту – з 20-поверховий будинок (ВІДЕО)

Країна мрії: чому хоч раз у житті слід побувати в Арабських Еміратах (ФОТО)

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист