У Саудівській Аравії будується найкрутіша траса Формули-1 у світі: висота повороту – з 20-поверховий будинок (ВІДЕО)

Нова траса буде просто вражаючою. На глядачів чекають, без перебільшення, унікальні перегони.

«Ще вище і це більше» – під таким гаслом у Саудівській Аравії будується абсолютно все, аби вразити туристів розмахом.

За 45 кілометрів від столиці країни, Ер-Ріяду, зводиться місто розваг Кіддія. Однією з його родзинок стане унікальна гоночна траса, над проєктом якої працювали відомий конструктор трас Герман Тільке та колишній гонщик Формули-1 Алекс Вурц.

Планується, що супертрек матиме 21 поворот і три зони DRS – спеціально відведені ділянки, де дозволяється використовувати систему зменшення аеродинамічного опору для збільшення швидкості. Простими словами – там можна буде розвивати  максимальну швидкість 325 км/год.

Нововведенням проекту стане унікальний поворот, висота якого прирівнюється до 20-поверхового будинку. Щоб він виглядав ще ефектніше (хоча куди, здавалося б, уже далі), на ньому встановлять світлодіодне підсвічування.

Аби глядачі могли побачити гонки у всій красі, автори проєкту вирішили відмовитися від традиційних трибун. Замість них обладнають оглядові майданчики та тераси – у тих місцях, де відкривається найкраща перспектива. А щоб ніхто не занудьгували, поряд із трасою розташовуватиметься зона розваг. Зокрема, там будуть американські гірки.

Скоріш за все, в експлуатацію новий трек буде введено в 2027 році. До того часу Гран-прі Саудівської Аравії традиційно проводитиметься у Джідді.

Це вас може зацікавити: У Саудівській Аравії вперше за 70 рокі почали продавали алкоголь, але не всім

Країна мрії: чому хоч раз у житті слід побувати в Арабських Еміратах (ФОТО)

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист