У Саудівській Аравії вперше за 70 рокі почали продавали алкоголь, але не всім

Власне, арабам – усім без винятку – вхід до крамниці заборонений. Там обслуговують тільки дипломатів-немусульман.

Сухий закон у Саудівській Аравії було введено  після гучного скандалу. В 1951 році  один із синів тодішнього короля Абдель Азіза, принц Мішарі, добряче перебрав і застрелив із дробовика британського віце-консула Сиріла Усмана. Монарх вирішив викорінити  проблему радикальним способом і заборонив продавати в королівстві  алкогольні напої.

Цей закон існував більше 70 років. Однак зусиллями спадкового принц Мухаммеда бен Салмана було отримано дозвіл на відкриття магазину з алкоголем в Ель-Ріяді.

У такий спосіб влада сподівається «обмежити безконтрольний імпорт» спиртних напоїв, які дипломати завозили через спеціальну службу для «дипломатичних потреб». А заодно обмежити ринок збуту підпільних виробників алкоголю, у яких дипломати теж закупали продукцію.

Окрім того, принц Мухаммед бен Салман прагне зробити свої королівство більш привабливим для туристів. А туристи полюбляють міцні напої. Тож, ймовірно, він хоче добитися деяких послаблень стосовно  продажу алкоголю, і крамниця для дипломатів – лише перший крок.

Крамниця розташована у дипломатичному кварталі Ер-Ріяда. Обслуговують там тільки за наявності дипломатичного посвідчення. Асортимент, кажуть очевидці, на вищому рівні – нагадує магазини дьюті-фрі в міжнародних аеропортах.

Раніше ми писали про те, чи здаються жінки привабливішими чоловікам у стані сп’яніння

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист