«Змій з Ессексу» Сари Перрі: загадкова історія, яка до останньої сторінки триматиме вас у напрузі

«Змій з Ессексу» англійської письменниці Сари Перрі – це історико-фантастичний роман у стилі вікторіанської прози, який повністю занурить вас у атмосферу Англії 1890-х років.
Молода вдова Кора Сіборн, яка була заміжня за тираном та деспотом, після смерті чоловіка починає давно очікуване нове життя. Жінка захоплюється наукою, особливо модною у той час палеонтологією. Розчарувавшись у шлюбі, вона прагне позбутися жіночності, хоче, щоб її сприймали як просто сильну  та самодостатню особистість.
Зрадівши можливості нарешті самостійно приймати рішення, розпоряджатися власним життям, Кора їде з шумного Лондона на пошуки цінних останків минулого у Колчестер. Там вона дізнається про Ессекського Змія ‒ чудовисько, що лякає мешканців передмістя. За порадою своїх лондонських друзів, яких жінка випадково зустрічає в провінції, Кора їде в Олдвінтер, щоб познайомитися з родиною преподобного Ренсома і дізнатися більше подробиць про Змія.
Вільям Ренсом виявиться цікавим чоловіком з гострим розумом і чудовим почуття гумору. Їхня дружба переросте в кохання, на заваді якому стане чимало обставин, правил та норм…  
Книга відрізняється від інших своєю неквапливістю та тягучістю, екшену ви тут не знайдете, хіба що в анотації. У ній досить докладно описуються гарні краєвиди, побут та думки людей вікторіанської доби Англії. Атмосферний твір із безліччю пізнавальних відомостей.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист