Яйця, запечені в авокадо, з фетою й беконом: корисний сніданок за 5 хвилин

Які страви асоціюються  у вас з авокадо? Авокадо-тост? Гуакамоле? Смузі? Сьогодні ми поповнимо цей список.

Авокадо може стати чудовою основою ситного сніданку, для приготування якого знадобиться мінімум інгредієнтів, кулінарних навичок та зайвих рухів. Рекомендуємо не відкладати рецепт у «довгу шухляду» і випробувати його вже завтра вранці. Готуємо запечені в авокадо яйця з двома начинками: бекон + зелена цибуля, а також сир фета + помідори чері.

Інгредієнти:

2 авокадо

4 яйця

2 смужки бекону

1 стебло зеленої цибулі

1 ст. л. оливкової олії

3 помідори чері

30 г сиру фета

сіль та перець за смаком

Розрізати авокадо навпіл, видалити кісточки. Лунку, що утворилася, акуратно розширити за допомогою ложки. У кожну лунку розбийте по яйцю. Якщо сам авокадо та його лунки невеликі, то можете додати лише жовток.

Посолити яйце за смаком і  кожну половину авокадо покласти в форму для запікання. Поставити на 15 хвилин у розігріту до 200°С духовку.

Поки яйця запікаються, приготуйте начинку. Для першої – підсмажити на оливковій олії бекон і цибулю до золотистої скоринки. А для другої ­– покришити трохи сиру фета і нарізати дрібно томати (попередньо обдати їх окропом і почистити від шкірки).

Дістати авокадо з духовки, перекласти на тарілку, прикрасити начинкою і поперчити за смаком.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист
bigmir)net TOP 100