Які страви асоціюються у вас з авокадо? Авокадо-тост? Гуакамоле? Смузі? Сьогодні ми поповнимо цей список.
Авокадо може стати чудовою основою ситного сніданку, для приготування якого знадобиться мінімум інгредієнтів, кулінарних навичок та зайвих рухів. Рекомендуємо не відкладати рецепт у «довгу шухляду» і випробувати його вже завтра вранці. Готуємо запечені в авокадо яйця з двома начинками: бекон + зелена цибуля, а також сир фета + помідори чері.
Інгредієнти:
2 авокадо
4 яйця
2 смужки бекону
1 стебло зеленої цибулі
1 ст. л. оливкової олії
3 помідори чері
30 г сиру фета
сіль та перець за смаком
Розрізати авокадо навпіл, видалити кісточки. Лунку, що утворилася, акуратно розширити за допомогою ложки. У кожну лунку розбийте по яйцю. Якщо сам авокадо та його лунки невеликі, то можете додати лише жовток.
Посолити яйце за смаком і кожну половину авокадо покласти в форму для запікання. Поставити на 15 хвилин у розігріту до 200°С духовку.
Поки яйця запікаються, приготуйте начинку. Для першої – підсмажити на оливковій олії бекон і цибулю до золотистої скоринки. А для другої – покришити трохи сиру фета і нарізати дрібно томати (попередньо обдати їх окропом і почистити від шкірки).
Дістати авокадо з духовки, перекласти на тарілку, прикрасити начинкою і поперчити за смаком.