Яку картоплю найкраще використовувати у салатах

Картопля використовується у багатьох салатах. Від неї не в останню чергу залежить їхній смак і зовнішній вигляд.

Вибір неправильного сорту картоплі для приготування страв може призвести до небажаних наслідків. Там, де повинна бути шматочками, може перетвориться на пюре.  Чи навпаки – замість однорідного пюре отримаємо дивну субстанцію з несмачними  жорсткими шматочками, які не можливо розім’яти.

Смак і «консистенцію» картоплі зумовлює крохмаль і вода. В залежності від їх співвідношення виділяється чотири кулінарних категорії картоплі.

Категорія А: не розварюється, має щільну текстуру і вимагає тривалішого приготування. Вона найбільше підходять для приготування окрошки, вінегрету, олів’є, картопляного салату. Шматочки не «розчиняються» – тримають форму у вигляді кубика.

Категорія В: розварюється слабо. Найкраще проявляє себе в перших стравах, також її можна смажити. и або смажити.

Категорія С: добре розварюється, але при цьому не розпадається. Ідеально підходить для приготування картоплі фрі або картоплі по-селянськи. А ось сорти типу

Категорія D: містять максимальну кількість крохмалю і швидко розварюються. Це варіант для ідеально повітряного пюре.

Щоб вибрати відповідний сорт, зверніть увагу на зовнішній вигляд картоплі. Воскові сорти із щільною консистенцією зазвичай мають гладку рожеву або червону шкірку, а крохмалисті у більшості випадків жовті та з шорсткою поверхнею. Але, звісно, бувають і винятки.

Добре, якщо ви знаєте, картоплю якого саме сорту збираєтеся готувати.

Для салатів найкращі варіанти (вони відповідають категорії А або АВ – щось середнє між двома категоріями): «Белла Роза», «Пікассо», «Рів’єра», «Слов’янка», «Гранада». З цими сортами ваше олів’є точно не перетвориться на місиво.  

Вас це може зацікавити: Запечена картопля буде з ідеально хрусткою скоринкою, якщо уникнути однієї поширеної помилки

Чим замінити молоко в картопляному пюре, щоб вийшло ще смачніше

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист