Ця традиційна для Великодня випічка робиться із дріжджового тіста, але у формі рулету, який потім викладають у круглу форму з отвором посередині. Сухофрукти, просочені ромом або коньяком, надають йому насичений смак, а кориця додає святкового аромату. Ви можете спекти райндлінг буквально напередодні свята – рецепт дуже простий.
280 г борошна
125 мл молока
50 г вершкового масла
1 яйце
50 г цукру
5 г сухих дріжджів
дрібка солі
Для начинки:
50 г світлого родзинок
15 мл коньяку або рому (можна замінити на апельсиновий сік)
40 г вершкового масла
50 г коричневого цукру
1 ч. л. меленої кориці
Заздалегідь замочити родзинки у коньяку чи ромі.
Для тіста змішати борошно та дріжджі, в молоці розчинити цукор та сіль. Розтопити вершкове масло, змішати з яйцем і молоком, додати борошно і замісити тісто. Прибрати в тепле місце під плівку на 1-1,5 години, щоб тісто піднялося.
Обім'яти тісто, розім'яти пальцями на припиленій мукою поверхні прямокутник розміром приблизно 25х35 см.
Для начинки розтопити вершкове масло, змастити ним тісто і залишити трохи для змащування рулету.
Посипати рівномірно зверху коричневим цукром та корицею, викласти родзинки. Скрутити тісто в рулет по довгій стороні, викласти швом вниз у змащену вершковим маслом та припилену мукою форму, добре з'єднати кінці рулету між собою. Змастити зверху вершковим маслом.
Випікати в розігрітій до 180° духовці протягом 35-40 хвилин до золотистого кольору. Дати рулету повністю охолонути, після чого акуратно перекласти з форми на тарілку і посипати зверху цукровою пудрою.