Якщо хочеться нетрадиційну паску: райндлінг – австрійська великодня випічка

Ця традиційна для Великодня випічка робиться із дріжджового тіста, але у формі рулету, який потім викладають у круглу форму з отвором посередині. Сухофрукти, просочені ромом або коньяком, надають йому насичений смак, а кориця додає святкового аромату. Ви можете спекти райндлінг буквально напередодні свята – рецепт дуже простий.

280 г борошна

125 мл молока

50 г вершкового масла

1 яйце

50 г цукру

5 г сухих дріжджів

дрібка солі

Для начинки:

50 г світлого родзинок

15 мл коньяку або рому (можна замінити на апельсиновий сік)

40 г вершкового масла

50 г коричневого цукру

1 ч. л. меленої кориці

Заздалегідь замочити родзинки у коньяку чи ромі.

Для тіста змішати борошно та дріжджі, в молоці розчинити цукор та сіль. Розтопити вершкове масло, змішати з яйцем і молоком, додати борошно і замісити тісто. Прибрати в тепле місце під плівку на 1-1,5 години, щоб тісто піднялося.

Обім'яти тісто, розім'яти пальцями на припиленій мукою поверхні прямокутник розміром приблизно 25х35 см.

Для начинки розтопити вершкове масло, змастити ним тісто і залишити трохи для змащування рулету.

Посипати рівномірно зверху коричневим цукром та корицею, викласти родзинки. Скрутити тісто в рулет по довгій стороні, викласти швом вниз у змащену вершковим маслом та припилену мукою форму, добре з'єднати кінці рулету між собою. Змастити зверху вершковим маслом.

Випікати в розігрітій до 180° духовці протягом 35-40 хвилин до золотистого кольору. Дати рулету повністю охолонути, після чого акуратно перекласти з форми на тарілку і посипати зверху цукровою пудрою.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист