Якщо на ранок потрібно мати свіжу голову, уникайте увечері червоного вина. Саме цей напій найчастіше провокує мігрень, навіть якщо ви випили зовсім небагато.
Всього келих чи два червоного вина, а голова розривається так, наче пили всю ніч? Так організм реагує на деякі сполуки, які в ньому містяться.
Гістамін. Міститься в шкірці винограду. Має високу концентрацію у тих сортах, з яких виготовляють червоне вино. Особливо до нього чутливі люди з низьким рівнем ферменту діаміноксидази – вони мають проблеми з розщепленням цих гістамінів. Це й викликає головний біль.
Дубильні речовини. Також містяться в шкірці винограду. Вони стимулюють вивільнення серотоніну, що може призвести до головного болю, коли ця речовина досягає високого рівня.
Кверцетин. Антиоксидант, який перешкоджає метаболізму алкоголю в організмі. Це, в свою чергу, може спричинити накопичення токсину ацетальдегіду, який викликає нудоту і головний біль.
Вміст алкоголю. Як відомо, алкоголь розширює кровоносні судини та зневоднює організм. Обидва є поширеними причинами головного болю.
Як мінімізувати головний біль від вина
Віддавайте перевагу білим та рожевим видам вина – вони містять меншу кількість гістаміну. Не зайвим буде прийняти і антигістамінний препарат. Але не прямо перед тим, як взятися за келих – зробіть це за годину-дві до того.
Не зловживайте вином. Чим менше вип’єте, тим менше ризики мігрені.
Багато пийте води до, під час і після вживання вина, щоб уникнути зневоднення
Перед тим, як випити, добре поїжте. Повний шлунок сповільнює всмоктування алкоголю.
Вас це може зацікавити: Названо проміжок часу, коли вино сприяє схудненню
Вчені з’ясували, якій категорії людей алкоголь шкодить найбільше
З яким напоєм експерти не рекомендують поєднувати алкоголь – наслідки непередбачувані