Тости зранку – для багатьох улюблений варіант сніданку. Але не для дієтологів, які радять їх уникати. Особливо їм не подобаються тости з білого хліба з солодкими намазками.
Правильний сніданок повинен давати заряд бадьорості. Солодкі тости зранку мають зовсім інший ефект – знижують продуктивність.
Це стосується не тільки варення чи джему, а взагалі усього солодкого – карамелі, меду, нутелли.
Причина в тому, що світле борошно в тостах і цукор у намазці призводять до швидкого підвищення рівня цукру в крові. Наприклад, більшість магазинних джемів містить менше половини фруктів, все інше – різні підсолоджувачі і глюкозний сироп. Домашнє варення не містить ніяких добавок, але теж солодке.
Чим більше піднімається цукор у крові, тим швидше опускається. У підсумку знову швидко з’являється відчуття голоду, яке потрібно вгамувати якимось перекусом. А це додаткові калорії, які осідають навколо талії.
Кращий варіант тостів на сніданок, на думку дієтологів, з цільнозернового хліба з овочами або з гуакамоле. Компанію їм можуть скласти листя салату і червона риба.
Вас це може зацікавити: Креветки, сир чи курка: дієтолог назвав найкориснішу начинку для сендвічів
5 суперпродуктів, які повинні бути в меню людини, що турбується про своє здоров’я