Які продукти допоможуть відновити обмін речовин, якщо ви переїли

Що більшість людей робить після того, як переїсть? Намагається влаштувати собі  розвантажувальні дні. Між тим, експерти з правильного харчування радять у таких випадках… їсти. Але це мають бути конкретні продукти, які допоможуть організму прийти до тями.

Переїдання зазвичай призводить до перезбудження організму, оскільки він намагається перетравити великий обсяг спожитої їжі. Метаболізм їжі, особливо багатої на жири та вуглеводи, змушує його виробляти вільні радикали, які атакують клітини та можуть сприяти розвитку хронічних захворювань, включаючи хвороби серця, діабет та рак, пише Еating Well. Чим більше ми їмо, тим більше вільних радикалів виробляємо.

Але є вихід із ситуації. Продукти, багаті на антиоксиданти, – це смачний і простий спосіб нейтралізувати оксидативний стрес, спричинений вільними радикалами.

Фрукти

Вживання фруктів, багатих на антиоксиданти (зокрема,  винограду, ківі, вишень та інших ягід), допомагає мінімізувати шкідливе пошкодження вільними радикалами, яке виникає після їжі. Наступного дня намагайтеся їсти їх якомога більше: зробіть фруктову тарілку, смузі, додайте фрукти до салату, йогурту тощо.

Оцет

Оцет під час їжі (можливо, з салатом) може зменшити різке підвищення рівня цукру в крові, яке виникає після вживання великої кількості їжі, багатої на вуглеводи. Як варіант – перед трапезою випийте склянку води, додавши до неї чайну ложку яблучного оцту.

Вино

Як би це не виглядало, але антиоксиданти в червоному вині справді допомагають зменшити негативний вплив продуктів з високим вмістом жиру. Вони знижують концентацію сполуки, яка виробляється в організмі після вживання жиру, і яка пов'язана із серцевими захворюваннями. Готуйте страви з червоним вином або насолоджуйтесь келихом за вечерею. Тільки не забувайте про те, що помірність – запорука здоров’я.

Спеції

Додавання спецій до страв також допомагає зменшити негативні наслідки переїдання. Дослідження показали, що люди, які з'їдають разом зі стравою 6-грамову суміш спецій (до її складу входили базилік, лавровий лист, чорний перець, кориця, коріандр, кмин, імбир, орегано, петрушка, червоний перець, розмарин, чебрець, куркума), мають меншу запальну реакцію після вживання страви з високим вмістом насичених жирів і вуглеводів порівняно з тим, коли вони їли майже ідентичну страву, яка не містила спецій.

Вас це може зацікавити: Що випити, якщо переїли: 7 напоїв для покращення травлення

Як правильно вживати оцет, щоб зупинити переїдання

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист