Які помилки під час приготування страв у мультиварці можуть призвести до харчового отруєння

Мультиварка – зручний спосіб готування страв і можливість для господині зекономити свій час. В ній можна готувати перші страви, каші, рагу і навіть десерти. Один з плюсів використання цього кухонного девайсу – мінімум брудного посуду. Але недотримання деяких правил використання пристрою можуть перетворити всі плюси на мінуси. І в першу чергу, для здоровя.

Найпоширеніша помилка, якої припускаються господині, класти в мультиварку заморожене м’ясо чи овочі. Час на їхнє приготування відчутно збільшується – продукти повинні спочатку повністю розморозитися, а вже потім тушкуватися. Отже, протягом тривалого періоду часу вони заходитимуться в чаші мультиварки при небезпечній – невисокій – температурі. Це може сприяти росту бактерій, які, в свою чергу, здатні викликати харчові отруєння. Тому спершу заморозку потрібно розморозити звичним для вас способом, а вже потім готувати.

Правила безпеки харчових продуктів вимагають заповнювати мультиварку максимум на дві третини. Якщо продуктів у ній буде більше, страва може виявитися недовареною. А значить, потенційно небезпечною для здоров’я. Щоправда, дуже малу порцію готувати експерти теж не радять – їжа може вийти пересмаженою. бути пересмаженою.

Також існують ризики для здоров’я, якщо розігрівати вже готову їжу в мультиварці, оскільки може знадобитися надто багато часу, щоб вона досягла безпечної температури.

Допускають господині помилки і під час експлуатації мультиварки. Як і будь-який інший кулінарний пристрій, її потрібно ретельно чистити, щоб уникнути накопичення бактерій і харчового отруєння. Тому після кожного використання слід ретельно мити в гарячі         воді і з миючим засобом не тільки ємність для приготування, а й кришку.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист