Як скласти привабливе резюме, щоб отримати роботу мрії

Ви в пошуках роботи і вже неодноразово чули відповідь «ви нам не підходите»? Можливо, варто попрацювати над резюме. Якщо скласти його грамотно, отримати бажану посаду буде набагато легше.

Менеджер з підбору персоналу витрачає на перегляд одного резюме в середньому… 6-7 секунд. Зачепити його увагу – зацікавити і змусити запросити вас на зустріч – зможе лаконічне резюме, де все чітко, структуровано і по суті.

Ось декілька порад стосовно того, як вразити рекрутера і підвищити свої шанси на успіх.

Порада 1. Не перенасичуйте резюме деталями

Не намагайтеся вразити роботодавця резюме на 5 сторінок. Стандартний розмір – одна сторінка формату A4. Як це зробити, якщо у вас багата біографія і ви перепробували себе скрізь, починаючи від кур’єра, продавця у квітковому магазині і до керівника структурного підрозділу? Вказувати лише релевантний досвід – той, що якось стосується посади, на яку зараз претендуєте. Але принагідно можете пояснити рекрутеру, що вказали лише найактуальніше.

Порада 2. Розкажіть про свою унікальність на початку резюме

У кожного з нас є особисті професійні досягнення. Напишіть про них на початку резюме, щоб рекрутер відразу побачив, з ким має справу. Не варто себе перехвалювати, але й соромитися, применшувати заслуги теж не потрібно.

Порада 3. Покажіть свої досягнення в цифрах

Звичайно, якщо успіх на попередніх роботах можна перевести в цифри. Наприклад,  збільшили продажі на 30%, зменшили витрати на 20%, виконали план на 150%. Ніщо так не вражає людей, як цифри.

Порада 4. Наводьте приклади досягнень

Рекрутеру важливіше знати, чим ви будете корисні компанії, аніж читати, на яких посадах працювали. Всі свої здобутки, які піддаються кількісній оцінці, мають бути в резюме.

Порада 5. Використовуйте ключові слова з вакансії

Роботодавець завжди вказує в оголошенні про вакансію, людину з якими вміннями та якостями шукає. Якщо йому потрібен мультизадачний працівник, який вміє вирішувати проблеми, напишіть це у переліку своїх якостей. Пам’ятайте: ваші характеристики повинні відповідати вакансії.

Порада 6. Використовуйте ефективні дієслова

«Добився», «впровадив», «освоїв» звучить краще, ніж «брав участь» і «допомагав».

Порада 7. Використовуйте оригінальний шаблон для резюме

Вже давно ніхто не пише його в довільній формі. До того ж оригінальний дизайн резюме викликає інтерес і змушує довше затримати на ньому увагу. Однак не перестарайтеся. Коли йдеться про шрифти, краще вибрати звичні варіанти – надто креативні можуть ускладнити читання.

І не забудьте перевірити своє резюме на помилки!

Вас це може зацікавити: Як завалити співбесіду: 7 фраз, після яких вас не візьмуть на роботу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист