Як правильно розмовляти по мобільному телефону, що не підвищувався тиск і не псувалася пам'ять

Розмови по мобільному телефону не завжди безпечні.  

Смартфони стали невід’ємною частиною нашого життя. Вчені вбачають у цьому певну проблему для здоров’я. Щоб її мінімізувати, слід дотримуватися простих правил.

Правило 1: не розмовляти довго. Вчені з Китаю з'ясували, що тривалі розмови по телефону підвищують ризик артеріальної гіпертензії (стійкого підвищення тиску) –ризик гіпертонії збільшується на 7% порівняно з людьми, які телефонують вряди-годи.

Фахівці рекомендують обмежуватися розмовами не довше двох хвилин. Причому мінімальна пауза між дзвінками повинна становила щонайменше 15 хвилин.

Правило 2: не прикладати телефон до вуха. Швейцарські науковці схиляються до думки, що страшилки щодо впливу радіохвиль, які випромінюють мобілки, на мозок та ДНК людини дуже перебільшені. Але оскільки ця проблема ще вивчається, радять перестрахуватися і під час розмови тримати смартфон на відстані хоча б 1 сантиметр від голови. На їхню думку, це знизить  потужність випромінювання на мозок у 4 рази.

Окрім того, підносити телефон до вуха рекомендують тільки після відповіді на тому кінці. Справа в тому, що поки йде виклик, смартфон працює на максимумі потужності. Випромінювання в цей момент теж максимальне. Потім воно різко знижується.

Правило 3: не тримати телефон біля правого вуха. Дослідження швейцарських та бельгійских науковців показало, що у підлітків, які тримають телефон з цього боку, здатність запам’ятовувати інформацію знижується. Вчені пояснюють це тим, що ділянки головного мозку, що відповідають за образну пам'ять, розташовані в основному у правій півкулі.

А от людям, у яких встановлено кардіостимулятор, краще не тримати телефон біля лівого вуха.

Вас це може зацікавити: Британських школярів залишили без телефонів: чому так сталося

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист