Навіть шанувальники пасти іноді припускаються розповсюдженої помилки і неправильно користуються столовими приладами, коли їдять довгу пасту.
Будемо відвертими – вдома ми нехтуємо правилами етикету і їмо так, як нам зручно. А якщо доведеться замовляти довгу пасту в ресторані? Або їсти в компанії, де потрібно тримати марку? У такому разі не завадить знати, як це правильно робити, щоб не осоромитися.
Відомий експерт з етикету Вільям Хенсон дає в Instagram майстер-клас з поїдання тальятелле.
«Навіть якщо ви їсте вдома, немає виправдання неохайним манерам щодо пасти», – пояснює він.
Одна з найбільших помилок, коли ви їсте спагетті, вважає Вільям, – допомагати собі ложкою. Так вважалося їсти правильним ще зовсім недавно: зачепити виделкою 2-3 нитки спагетті і, притискачі зубці до ложки, накручувати пасту на виделку. Однак цей спосіб вже морально застарів.
Разом з ложкою експерт з етикету радить відкласти в бік і ніж. Різати пасту суперечить традиційним італійським прийомам їжі.
Замість цього Вільям Хенсон радить взяти виделку, встромити її в тарілку з пастою і прокрутити навколо своєї осі, намотуючи на неї спагетті або тальятелле. При цьому не варто робити велике «гніздо» – воно повинне бути маленьким і акуратним.
Їсти пасту потрібно, нахилившись трохи вперед над тарілкою.
Вас це може зацікавити: Як готувати макарони, щоб не злипалися