Як перетворити сирну запіканту, що набридла, в сирно-яєчну: зметуть зі столу

Що ви більше любите: сирну запіканку чи омлет? Якщо відповісти на це питання складно, можете не вибирати. Цей варіант щось середнє між тим і іншим. При цьому тут немає борошна та цукру. Тому виходить ідеальний білковий сніданок, обід або вечеря, яку ви можете доповнити будь-якими продуктами на свій смак. Сьомга, сирний або плавлений сир, гірка салату або просто овочі... Погодьтеся, із простих продуктів можна вигадати будь-який корисний шедевр.

200 г сиру

2 яйця

120 г сметани 10% (або грецького йогурту)

4 г розпушувача

кунжут, сіль за смаком

трохи вершкового масла для змащування форми

300 г слабосолоної сьомги

10 г руколи

1 ст. л.  вершкрового сиру

Змішати сир, яйця, сметану, дрібку солі та розпушувач, перебити блендером до пишного однорідного стану.

Форму для випічки діаметром 18 см злегка змастити вершковим маслом та посипати кунжутом. Викласти суміш у форму, розрівняти лопаткою або ложкою. Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці протягом  45 хвилин до золотистого кольору.

Акуратно вийняти запіканку з форми, викласти зверху шматочки сьомги, руколу і сир. Подавати теплим.

Форма запіканки нагадує тарілку з бортиками, тому в неї можна красиво вкласти будь-які інгредієнти. Це може бути як мінімум складових, так і багато всього, як наприклад в боулі, який збирається як фуд конструктор.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист