Ви любите смажений сир? Висока температура плавлення сиру халумі дозволяє піддавати його тепловій обробці та не переживати про естетику. Він чудово збереже форму та стане смачним інгредієнтом будь-якої страви. Наприклад, у салаті з цукіні.
1 невеликий цукіні
50 мл оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку
2 зубчики часнику
сіль, перець (за смаком)
120 г сиру халумі
2 ст. л. волоських горіхів
свіжий базилік
Порізати цукіні на слайси ножем для чищення овочів.
Змішати оливкову олію, сік лимона, подрібнений часник, сіль, перець. Додати отриману заправку до цукіні, добре перемішати.
На сковороді-гриль обсмажити халумі з двох боків, нарізати сир на невеликі шматочки.
Волоські горіхи при необхідності підсушити на сковороді, крупно порубати.
По тарілках розкласти цукіні та халумі, посипати волоськими горіхами. Прикрасити листочками свіжого базиліку. Подавати зі шматочками лимона (за бажанням можна додатково збризкати лимонним соком).
Вас це може зацікавити: Проста і смачна вечеря: теплий салат з кабачків
Італійські рулетики інвольтіні: рецепт смачної страви на кожен день і для святкового столу