Як не захворіти під кондиціонером: головні правила користування

У літню спеку кондиціонер стає єдиним порятунком: він створює комфортну температуру в приміщенні і може підтримувати її і вдень, і вночі. Проте дехто боїться його вмикати, щоб не захворіти. Підказуємо, як охолодитися і не зіпсувати собі літо. 

Слідкуємо за перепадами

Найбільша небезпека, яку несе кондиціонер, – перепади температури. Після спекотної душної вулиці хочеться максимального холоду. Однак лікарі попереджають: різниця температур у приміщенні і за вікном не повинна бути більшою за 8°С. Якщо перестаратися, риніт, ларингіт, фарингіт або бронхіт не змусять себе довго чекати.

Вмикаємо нічний режим

Під час сну ми особливо вразливі: температура тіла падає і надто холодне повітря в приміщенні може спричинити простудні захворювання. Тому кондиціонер слід поставити на нічний режим. Частота обертання лопастей вентилятора знизиться – пристрій працюватиме тихіше, а потік повітря перетвориться на слабкий вітерець. Якщо такого режиму немає, встановіть температуру щонайменше 25°С.

Встановлюємо захист

Протяги ніколи нічого гарного не обіцяють. Холодний потік повітря, спрямований на вас, може стати причиною переохолодження навіть якщо ви знаходитеся на протилежному від кондиціонера кінці кімнати. Список наслідків може бути великий – починаючи від нежиті та радикуліту і закінчуючи пневмонією і запаленням лицевого нерва. Уникнути проблем можна, встановивши для кондиціонера захисний екран, який дозволить контролювати напрямок повітряного потоку.

Регулярно чистимо

Регулярно – це не щонеділі, а раз на рік. Якщо не чистити фільтри кондиціонера, на них накопичуватимуться бактерії. Деякі з них можуть спровокувати алергію або напад астми. А такі, як Legionella pneumophila, вражають дихальну та нервову системи.

Вас це може зацікавити: Як почистити кондиціонер самостійно – покрокова інструкція

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист