Як назавжди позбавитися трави на тротуарній плитці: допоможе копійчаний засіб

Трава у дворі – це мило. А коли вона разом з бур’янами починає проростати на доріжці з гравію, у щілинах між фрагментами тротуару чи між тротуаром та фундаментом будинку, це вже проблема. Позбутися від небажаної рослинності може бути складно. Однак є простий засіб, який у цьому допоможе.

Бур'яни – прокляття не тільки для тих, хто має грядку. Вони непогано себе почувають і посеред двору. Більше того – на тротуарі чи доріжці з гравію.

Виглядає це непривабливо. До того ж, якщо не викорінити проблему відразу, вона почне множитися у прямому значенні цього слова – докучливі бур’яни розростаються, псують доріжку. Тому боротися з ним потрібно рішуче.

Найкращий варіант – викопати з коренем. Для цього знадобиться невелика металева садова лопатка трикутної форми чи трикутна кельма. Однак це може бути непростий і трудомісткий процес. По-перше, далеко не скрізь вдасться скористатися цими інструментами – ви не будете проводити розкопки на асфальті, якщо з тріщини виповз кущик березки. По-друге, якщо площа, уражена бур’янами, велика, викорчовувати їх доведеться не один день. Проникнути у вузьку щілину допоможе спеціальний садовий ніж, але він теж не дуже рятує.

Саме тому експерти з садівництва та ландшафтного дизайну рекомендують інший спосіб – надійний і нескладний.

Вам знадобляться засоби, які точно є на вашій кухні: оцет, сіль і миючий засіб. Основний інгредієнт тут – сіль: вона повільно зневоднює рослину і зрештою  вбиває.

Візьміть 1 літру води, додайте краплю розчину для миття посуду, 3 столові ложки оцту та стільки солі, щоб вона повність розчинилася. Перелийте все до пульверизатора – і готово! Тепер пройдіться по всіх зелених «шкідниках», які проросли не там, де треба, і від душі побризкайте.

Для першої обробки слід вибрати теплий сухий день. Сіль осяде на листі, стеблі й у прикореневій зоні. А під час дощу повільно розчинятиметься і знищуватиме бур’ян.

Скоріш за все, цей засіб доведеться використати кілька разів, щоб у трави не залишилося шансу. Тож якщо «зона ураження» велика, варто відразу зробити сольовий розчин із запасом.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист