У який день в ресторані небезпечно замовляти рибу: порада від шеф-кухаря

Риба – надзвичайно корисний продукт. Проблема в тому, що псується вона дуже швидко. А отже, замовляючи її в ресторані, ви ризикуєте здоровям. Є один день, коли ризики зростають в рази. 

Насправді шанси отруїтися рибою є завжди – не залежно від дня тижня. Справа в тому, що для її зберігання потрібні певні умови, а вони не завжди відповідають вимогам. До того ж, термін придатності у риби короткий.

Професійні кухарі знають, як врятувати протухлу рибу – приховати запах, замаскувати спеціями та соусами смак. Ви навіть не зрозумієте, що вживаєте продукт «другої свіжості». Але ваш кишечник чітко все зафіксує – і ніч (а може, й більше) у туалеті гарантована. І це – у кращому випадку: отруєння може мати й більш серйозні наслідки.

Найнебезпечнішим днем для поціновувачів риби, за словами шеф-кухаря Ентоні Бурдена, є понеділок.

Чому саме перший день тижня? Тому що найчастіше рибні ринки й доставка у вихідні  не працюють, і ресторан закуповує в п’ятницю продукцію з великим запасом. Добре, якщо в суботу-неділю були гарні продажі і все замовлення вдалося розпродати. А якщо частина риби залишилася? Її, скоріш за все, «згодують» відвідувачам у понеділок. Але три дні для риби – надто багато, щоб бути стовідсотково впевненими у її якості.

Звичайно, це не означає, що у кожному ресторані можна зіткнутися з подібною проблемою. Більшість з них дорожить своєю репутацією. Однак ви не можете знати,  що саме вам запропонують в ресторані цього разу. Тож краще перестрахуватися.

Раніше ми писали: Викликає сильне отруєння: 5 видів риби, від якої краще відмовитися 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист