Цей рецепт з гарбуза універсальний – до нього можна додати все, що завгодно: сир, горіхи, соуси, зелень, спеції, сік лимона чи апельсина.
200 г філе курки (грудка або стегно)
1 невеликий гарбуз
1 ст. л. соєвого соусу
30 мл білого сухого вина (можна замінити на бульйон чи воду)
1 ст. л. оливкової олії
сіль, спеції, кедрові горішки за смаком
Курку нарізати невеликими шматочками 2х2 см, замаринувати в соєвому соусі на 10-30 хвилин. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, нарізати шматочками приблизно 3х3 см. Обсмажити на оливковій олії протягом 2-3 хвилин, влити вино, додати до смаку сіль, тушкувати 10-15 хвилин до готовності гарбуза (він має бути трохи твердим). Додати курку, перемішати і тушкувати ще 5-7 хвилини (довше не потрібно, інакше курка стане жорсткою). Перед подачею додати спеції, зелень та кедрові горішки.