Деякі поєднання продуктів для нас настільки звичні, що здається, вони були завжди – як, наприклад, запечена курка. Але якщо до неї додати кілька нетрадиційних інгредієнтів, можна отримати вишукану страву.
Курка з оливками, каперсами та чорносливом, маринована в червоному винному оцті та запечена у вині, зведе з розуму будь-кого.
6 курячих стегон
1 невелика банка оливок без кісточки
70 г чорносливу
20 г каперсів
2 зубчики часнику
1 ст. л. сушеного орегано
гілочка розмарину
2 лаврові листи
30 мл червоного винного оцту
30 мл оливкової олії
100 мл білого сухого вина
2 ст. л. меду
сіль, перець за смаком
Курку посолити і поперчити, скласти в миску разом з оливками, чорносливом, каперсами, дрібно нарізаним часником, сушеним орегано, розмарином і лавровим листком, червоним винним оцтом і оливковою олією. Добре перемішати і залишити маринуватися на ніч.
Викласти курку разом із маринадом у форму для випічки, залити зверху вином і рясно змастити кожен шматок медом. Запікати при температурі 190°С протягом 50-60 хвилин (до золотистого кольору), періодично поливаючи стегна соком, що виділився.
Рецепт дуже простий, але страва виходить неймовірно вишуканою та ароматною. Можна приготувати таким же способом і курячі грудки, тільки потрібно зменшити час приготування, щоб не пересушити.
Вас це може зацікавити: Курка в сметані з пікантним горіховим соусом: як приготувати смачну страву