Рецепт найсмачнішої запеченої курки

Деякі поєднання продуктів для нас настільки звичні, що здається, вони були завжди – як, наприклад, запечена курка. Але якщо до неї додати кілька нетрадиційних інгредієнтів, можна отримати вишукану страву.

Курка з оливками, каперсами та чорносливом, маринована в червоному винному оцті та запечена у вині, зведе з розуму будь-кого.

6 курячих стегон

1 невелика банка оливок без кісточки

70 г чорносливу

20 г каперсів

2 зубчики часнику

1 ст. л. сушеного орегано

гілочка розмарину

2 лаврові листи

30 мл червоного винного оцту

30 мл оливкової олії

100 мл білого сухого вина

2 ст. л. меду

сіль, перець за смаком

Курку посолити і поперчити, скласти в миску разом з оливками, чорносливом, каперсами, дрібно нарізаним часником, сушеним орегано, розмарином і лавровим листком, червоним винним оцтом і оливковою олією. Добре перемішати і залишити маринуватися на ніч.

Викласти курку разом із маринадом у форму для випічки, залити зверху вином і рясно змастити кожен шматок медом. Запікати при температурі 190°С протягом 50-60 хвилин (до золотистого кольору), періодично поливаючи стегна соком, що виділився.

Рецепт дуже простий, але страва виходить неймовірно вишуканою та ароматною. Можна приготувати таким же способом і курячі грудки, тільки потрібно зменшити час приготування, щоб не пересушити.

Вас це може зацікавити: Курка в сметані з пікантним горіховим соусом: як приготувати смачну страву

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист