Така страва готується швидко й просто, а годиться і для сімейної вечері, і для святкового застілля з гостями.
1 курка
2 ст. л. сметани
пучок зелені (можна взяти суміш різних трав: петрушка, кріп, кінза тощо)
сіль, перець
лимон
Для соусу:
пучок кінзи
жменя волоських горіхів
1 зубчик часнику
щіпка солі
перець
2-3 ст. л. оливкової олії
Курку розрізати вздовж хребта та видалити хребет. Зробити неглибокі надрізи на грудці, стегнах і гомілках.
Обкласти шматочками лимона та залишити на 5 хвилин.
Змішати сметану, порубану зелень, сіль, перець. Змастити цією сумішшю курку і відправити в духовку, розігріту до 190°С, на 1 годину.
За 5 хвилин до готовності збільшити температуру до 250 °С і вибрати режим «гриль», щоб підрум'янити курочку ще більше.
Для соусу змішати всі інгредієнти і подрібнити в блендері.
Вас це може зацікавити: Запечена курка в соусі харісса за рецептом Джеймі Олівера