Курка в сметані з пікантним горіховим соусом: як приготувати смачну страву

Така страва готується швидко й просто, а годиться і для сімейної вечері, і для святкового застілля з гостями.

1 курка

2 ст. л. сметани

пучок зелені (можна взяти суміш різних трав: петрушка, кріп, кінза тощо)

сіль, перець

лимон

Для соусу:

пучок кінзи

жменя волоських горіхів

1 зубчик часнику

щіпка солі

перець

2-3 ст. л. оливкової олії

Курку розрізати вздовж хребта та видалити хребет. Зробити неглибокі надрізи на грудці, стегнах і гомілках.

Обкласти шматочками лимона та залишити на 5 хвилин.

Змішати сметану, порубану зелень, сіль, перець. Змастити цією сумішшю курку і відправити в духовку, розігріту до 190°С, на 1 годину.

За 5 хвилин до готовності збільшити температуру до 250 °С і вибрати режим «гриль», щоб підрум'янити курочку ще більше.

Для соусу змішати всі інгредієнти і подрібнити в блендері.

Вас це може зацікавити: Запечена курка в соусі харісса за рецептом Джеймі Олівера

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист