Запечена курка в соусі харісса за рецептом Джеймі Олівера

Рецепти відомого британського шеф-кухаря Джеймі Олівера – приклад того, що готувати смачну, різноманітну їжу дуже просто. Як от цю соковиту курку…

Середнього розміру курка

4 болгарських перці (краще різних кольорів – тоді страва виглядатиме яскравіше)

2 цибулини

4 гілочки м'яти

соус харісса

Щоб знайти в магазині соус харісса, треба дуже постаратися. Тому ми пропонуємо зробити його самостійно. Тим більше, що це нескладно.

Отже, у ступці (або блендері) змішуємо до пастоподібного стану наступні інгредієнти:

1 розчавлений зубчик часнику

1 ч. л. червоної паприки

1/2 ч. л. порошку чилі

1 ч. л. насіння куміну

1 ч. л. коріандру

1/2 ч. л. солі

2 ст. оливкової олії

От і все – соус готовий.

Беремося до нашої основної страви.

Перець нарізати великими шматочками. Цибулю нашинкувати. Викласти у форму для запікання (вона має бути такого розміру, щоб у неї вмістилася курка). Збризнути овочі оливковою олією, посолити, поперчити, перемішати.

Розрізати курки по спині вздовж хребта і розкрити її, як книгу.

Зробити невеликі надрізи на грудках, стегнах та ніжках.

Змастити соусом зовні та всередині. Викласти зверху на овочі.

Відправити в розігріту до 180°С духовку на 50-60 хвилин. Якщо курка велика, потримайте довше. При подачі посипати листочками м'яти. Смачного!

Вас це може зацікавити: Рецепт найніжніших свинячих реберець

Куряче філе на грилі з соусом «Блю чіз»: проста та смачна закуска до пива за лічені хвилини

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист