Рецепти відомого британського шеф-кухаря Джеймі Олівера – приклад того, що готувати смачну, різноманітну їжу дуже просто. Як от цю соковиту курку…
Середнього розміру курка
4 болгарських перці (краще різних кольорів – тоді страва виглядатиме яскравіше)
2 цибулини
4 гілочки м'яти
соус харісса
Щоб знайти в магазині соус харісса, треба дуже постаратися. Тому ми пропонуємо зробити його самостійно. Тим більше, що це нескладно.
Отже, у ступці (або блендері) змішуємо до пастоподібного стану наступні інгредієнти:
1 розчавлений зубчик часнику
1 ч. л. червоної паприки
1/2 ч. л. порошку чилі
1 ч. л. насіння куміну
1 ч. л. коріандру
1/2 ч. л. солі
2 ст. оливкової олії
От і все – соус готовий.
Беремося до нашої основної страви.
Перець нарізати великими шматочками. Цибулю нашинкувати. Викласти у форму для запікання (вона має бути такого розміру, щоб у неї вмістилася курка). Збризнути овочі оливковою олією, посолити, поперчити, перемішати.
Розрізати курки по спині вздовж хребта і розкрити її, як книгу.
Зробити невеликі надрізи на грудках, стегнах та ніжках.
Змастити соусом зовні та всередині. Викласти зверху на овочі.
Відправити в розігріту до 180°С духовку на 50-60 хвилин. Якщо курка велика, потримайте довше. При подачі посипати листочками м'яти. Смачного!
Вас це може зацікавити: Рецепт найніжніших свинячих реберець
Куряче філе на грилі з соусом «Блю чіз»: проста та смачна закуска до пива за лічені хвилини