Куряче філе на грилі з соусом «Блю чіз»: проста та смачна закуска до пива за лічені хвилини

Напевно, у багатьох трапляються такі вечори, коли хочеться зависнути вдома з парочкою друзів або зі своєю другою половинкою, взяти смачного пива та в розслабленій обстановці дивитися класні фільми. Покликати друзів не складно, купити смачного пива – теж. Але ж під пиво завжди хочеться чогось смачного. Ось один з варіантів.

Звичайно, можна взяти кілька пачок чіпсів або різних солоних снеків. А можна власноруч приготувати просту закуску до пива за лічені хвилини. Вийде набагато смачніше, ніж з магазину.

3-4 курячих філе

200 мл вершків 33%

100 г сиру з пліснявою

сіль, перець, приправи за смаком

В ідеалі для приготування варто використовувати електрогриль або сковорідку гриль – тоді страва буде виглядати привабливіше. Якщо немає, згодиться звичайна сковорідка.

Філе порізати на невеликі шматочки бажано одного розміру. Скласти в ємність, додати туди 2-3 ст. л. олії, посолити, поперчити. Можна додати різних приправ до смаку: паприка, італійські трави, прованські трави, сушена зелень – словом, все, чого забажається. Добре перемішати, щоб масло і спеції покрили кожен шматочок.

Розігріти сковорідку, не наливаючи олію (м'ясо вже змащене олією, тому не підгорятиме).

Викладати м'ясо на сковорідку порціями – так, щоб між шматочками була невелика відстань. Інакше курка не смажитиметься, а варитиметься. Обсмажувати по 3-4 хвилини з кожного боку.

Переходимо до соусу. У невеликий сотейник з товстим дном налити вершки і поставити на вогонь. Коли нагріються, додати невеликими шматочками сир з пліснявою. Весь час помішувати вінчиком. Поперчити, посолити.

Коли сир почне плавитися, маса стане густішою і перетвориться на соус. За консистенцією він має нагадувати густу сметану.

Викласти на велику тарілку м’ясо. До нього подати соус.

Вас це може зацікавити: Як приготувати оригінальні домашні бургери з мітболами

Рецепт супу-пюре з селери і копченої грудинки

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист