Якщо вам потрібне авокадо, але в супермаркеті немає з чого вибрати, бо всі дубові, беріть будь-яке. Завдяки цьому методу плід швидко буде готовий до вживання.
Авокадо – смачний і корисний завдяки мононенасиченим жирним кислотам продукт, який регулярно повинен бути в нашому раціоні. Але купити гарні спілі плоди часто буває проблематично: зазвичай вони зелені, а відтак – тверді й неїстівні. Тому дуже важливо вміти прискорювати дозрівання авокадо.
Є кілька експрес-методів, якими користуються господині. Наприклад, нагрівати авокадо в мікрохвильовці чи поливати окропом. Однак після таких процедур воно змінює смакові якості та текстуру.
Шеф-кухар Кейт Бернот радить інший спосіб, який дозволяє зберегти смак плода. Потрібно просто покласти незріле авокадо в паперовий пакет разом з бананом. За день – максимум за два – з авокадо, схожого на камінь, можна буде робити гуакамоле або заправку до салату.
Це стає можливим завдяки тому, що банани виробляють багато етилену. Саме він змушує авокадо перетворювати крохмаль на цукор, що прискорює процес достигання.
Пакет допомагає утримувати газ і пришвидшувати цей процес. Особливо якщо тримати його у теплому місці, а не в холодильнику. Якщо немає банану, з таким самим успіхом можна використати яблука чи ківі.
Етилен діє як рослинний гормон, сигналізуючи фруктам, що їм слід додати поспішити, коли справа доходить до дозрівання, пояснює Кейт Бернот.
Щоб визначити, чи авокадо стигле, потрібно легенько натиснути на його нижню частину. Якщо вона м’яка, значить, плід дозрів і готовий до вживання.
Вас це може зацікавити: 7 причин їсти авокадо на сніданок