Сирники з незвичними інгредієнтами: здивуйте своїх рідних

Складно знайти того, хто не любить сирників – вони ситні, смачні, тому часто бувають на нашому столі.

Сирники з кокосовою стружкою

Кокосова стружка додає класичним сирникам оригінального смаку з екзотичними нотками та текстури. В якості топінга подамо до них апельсиновий джем.

200 г сиру

1 жовток

35 г борошна

15 г кокосової стружки

20 г цукру (за бажанням)

олія для смаження

Сир добре розім'яти вилкою, щоб не було грудочок.

Змішати цукор та жовток, додати до сиру, добре перемішати.

Додати борошно та кокосову стружку. Вимісити в однорідне тісто, дати постояти 10 хвилин.

Розділити тісто на рівні частини, довільно сформувати в невеликі шайбочки. Обваляти кожну в борошні і за допомогою ножа або склянки надати ідеальної форми.

Розігріти в товстостінній сковороді олію, виставити вогонь нижче середнього та акуратно викласти сирники. Підсмажити до ніжного рум'яного кольору, перевернути. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою та смажити ще 3-4 хвилини до красивого золотистого кольору.

Викласти на паперовий рушник, щоб видалити із сирників зайву олію.

За бажанням посипати цукровою пудрою і подати з апельсиновим джемом.

Сирники із твердим сиром

Класичні сирники можна урізноманітнити не лише сметаною, варенням чи медом. Спробуйте варіант із додаванням… сиру – твердого сиру. Текстура за рахунок цього виходить ніжна. Любите солодке – поливайте медом, варенням, сиропом або додайте морозиво. Якщо не любите, пропонуємо спробувати ці сирники з ікрою чи сьомгою.

200 г сиру

1 яйце

50 г борошна

75 г сиру твердих сортів

1/4 ч. л. розпушувача (за бажанням)

дрібка солі

трохи рослинної олії для смаження

Сир розім'яти виделкою, додати яйця, дрібку солі та натертий на дрібній тертці сир, добре перемішати.

Просіяти зверху борошно та розпушувач, добре перемішати, щоб маса стала однорідною.

Розігріти на сковороді трохи рослинної олії.

Сформувати сирники та обваляти в борошні, одразу ж викласти їх на сковороду.

Виставити середньо-слабкий вогонь і смажити до золотистого кольору. Перевернути, зменшити вогонь до мінімуму і довести сирники до готовності під закритою кришкою приблизно протягом 4-5 хвилин.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист