Солодкі галети, напевно, ви вже робили. Час спробувати несолодкий варіант, адже це зовсім інша історія, багата новими смаками та ароматами. Яскраві соковиті томати, ніжне сирне тісто та оливки поєднуються у приголомшливий середземноморський мікс. Зробіть таку галету на сніданок або вечерю – вона ідеально підходить для осені, коли хочеться простих, ситних та водночас особливих страв.
150 г борошна
4 г розпушувача
75 г вершкового масла
200 г м'якого сиру
1 яйце
300 г помідорів чері
8-10 великих оливок
кунжут, сіль, мелений перець та сушений орегано за смаком
Змішайте борошно, розпушувач і дрібку солі, додайте охолоджене вершкове масло і розітріть всю суміш руками до стану крихти. Додайте яєчний білок та сир (жовток залиште для змащування галети). Замісіть тісто, скатайте у кулю та приберіть у холодильник на 30 хвилин.
Наріжте помідори чері і викладіть на тарілку зрізом вгору, щоб випарувалася зайва волога.
Розкатайте тісто на папері для випічки. Можна трохи припорошити борошном поверхню, але не переборщіть – зайве борошно в тісті зробить його жорстким.
Викладіть у центр помідори, відступивши від краю 3-4 см, приправте зверху сушеним орегано, сіллю та меленим перцем. За допомогою паперу для випічки загорніть краї галети нагору, змастіть жовтком і посипте кунжутом, випікайте в розігрітій заздалегідь до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин (орієнтуйтеся на вашу духовку).
Оливки придавіть ножем і видаліть кісточки. Довільно наріжте на шматочки. Перед подачею злегка збризніть оливковою олією помідори та додайте оливки.
Рекомендуємо приготувати таку галету персонально кожному члену родини, адже вам точно не захочеться ні з ким їй ділитися!