Сирна галета з томатами та оливками: це просто бомба!

Солодкі галети, напевно, ви вже робили. Час спробувати несолодкий варіант, адже це зовсім інша історія, багата новими смаками та ароматами. Яскраві соковиті томати, ніжне сирне тісто та оливки поєднуються у приголомшливий середземноморський мікс. Зробіть таку галету на сніданок або вечерю – вона ідеально підходить для осені, коли хочеться простих, ситних та водночас особливих страв.

150 г борошна

4 г розпушувача

75 г вершкового масла

200 г м'якого сиру

1 яйце

300 г помідорів чері

8-10 великих оливок

кунжут, сіль, мелений перець та сушений орегано за смаком

Змішайте борошно, розпушувач і дрібку солі, додайте  охолоджене вершкове масло і  розітріть всю суміш руками до стану крихти. Додайте яєчний білок та сир (жовток залиште  для змащування галети). Замісіть тісто, скатайте у кулю та приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Наріжте  помідори чері і викладіть на тарілку зрізом вгору, щоб випарувалася зайва волога.

Розкатайте тісто на папері для випічки. Можна трохи припорошити борошном поверхню, але не переборщіть –  зайве борошно в тісті зробить його жорстким.

Викладіть  у центр помідори, відступивши від краю 3-4 см, приправте зверху сушеним орегано, сіллю та меленим перцем. За допомогою паперу для випічки загорніть краї галети нагору, змастіть жовтком і посипте кунжутом, випікайте в розігрітій заздалегідь до 200 градусів духовці протягом 30 хвилин (орієнтуйтеся на вашу духовку).

Оливки придавіть ножем і видаліть кісточки. Довільно наріжте на шматочки. Перед подачею злегка збризніть оливковою олією помідори та додайте оливки.

Рекомендуємо приготувати таку галету персонально кожному члену родини, адже вам точно не захочеться ні з ким їй ділитися!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист