Піца завжди асоціюється з тривалим процесом приготування: замішування тіста, очікування, поки воно підійде, приготування начинки, запікання. Насправді ж піцу можна приготувати дуже швидко – буквально з того, що є в холодильнику.
Інгредієнти на дві маленькі піци:
200 г борошна
100 мл води
20 мл олії
4 г солі
2 г сухих дріжджів
3-4 ст. л. томатної пасти
100 г моцарели (або будь-якого іншого сиру)
2 яйця
6 помідорів чері
Базилік або будь-яка зелень
Борошно, воду, олію, сіль, сухі дріжджі змішати і замісити тісто.
Розділити його на дві частини, з кожної зробити тонку основу для піци.
Змастити томатною пастою. Зверху натерти моцарелу (приблизно по 50 г на кожну піцу).
Відправити в зазалегідь розігріту до 250°С духовку на 4 хвилини.
Дістати піци, посипати дрібно порізаним базиліком. На кожну розбити по яйцю і відправити назад у духовку ще на 5-7 хвилин.
Прикрасити помідорами і подавати до столу.