Зварити рис нескладно. Але щоб він вийшов смачним, потрібно додати секретний інгредієнт.
Рис – один з найпопулярніших продуктів у світі, який в раціоні українців з’являється регулярно. Готуючи його, господині завжди стурбовані тим, щоб він вийшов розсипчастим, а не злипався в грудку. Смак зазвичай залежить від м’яса, грибів чи овочів, які до рису потім додаються.
Втім, навіть «базову» страву – відварений рис – можна зробити смачним, переконана кулінарна експертка Емма Крістенсен. Все, що для цього потрібно, додати під час варіння курячого або овочевого бульйону – будь-який, який є у вас під рукою. Він перетворить ваш прісний, «нудний» рис на надзвичайно насичений.
Експертка рекомендує додавати в ємність з рисом суміш води та бульйону у співвідношенні 1:1. Так простіше створити ідеальний баланс смаку та текстуру.
Здавалося б, логічним було б варити рис тільки на бульйоні – вийде ситніше, а значить. смачніше. Ситніше – так. Щодо смаку є нюанси: рис стає клейким або надмірно крохмалистим.
Для приготування ідеального рису Емма Крістенсен радить підсмажувати рис перед варінням на невеликій кількості вершкового масла або оливкової олії. Це надасть страві неповторного горіхового смаку.
Також вона нагадує про приправи, які варто додати до рису. Каррі, куркума, коріандр, різні види перцю, базилік, барбарис, лавровий лист зроблять рис неповторним.
Вас це може зацікавити: З якими продуктами не можна їсти рис
Для чого смажити рис перед варінням і як це правильно зробити