Шоколадно-сливовий кекс, який ви не зможете забути

Він ніжний, м'який і нереально повітряний, з шоколадними нотками та сливами. Кекс, пиріг, бандт кейк - називайте як хочете, тому що це не має значення. Щойно ви його спробуєте, буде все одно, як він називається.

200 г свіжих слив

80 г цукру

1 яйце

50 мл молока

100 г борошна

5 г розпушувача

1 г ваніліну

50 г темного шоколаду

20 г вершкового масла

какао за смаком

Змішати яйце з цукром, молоком та ваніліном, дати цукру розчинитися. Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додати вершкове масло і розмішати. Влити яєчно-молочну суміш у шоколад і добре розмішати до однорідного стану. Додати борошно та розпушувач, перемішати – має вийти рідке тісто. Сливи очистити від кісточок і нарізати вздовж смужками, додати в тісто.

Форму для випічки змастити вершковим маслом і вилити в неї тісто. Випікати 50 хвилин при температурі 180 градусів, готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Дати кексу охолонути, після чого вийняти з форми, перевернути і за бажанням посипати какао.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист