Він ніжний, м'який і нереально повітряний, з шоколадними нотками та сливами. Кекс, пиріг, бандт кейк - називайте як хочете, тому що це не має значення. Щойно ви його спробуєте, буде все одно, як він називається.
200 г свіжих слив
80 г цукру
1 яйце
50 мл молока
100 г борошна
5 г розпушувача
1 г ваніліну
50 г темного шоколаду
20 г вершкового масла
какао за смаком
Змішати яйце з цукром, молоком та ваніліном, дати цукру розчинитися. Розтопити шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, додати вершкове масло і розмішати. Влити яєчно-молочну суміш у шоколад і добре розмішати до однорідного стану. Додати борошно та розпушувач, перемішати – має вийти рідке тісто. Сливи очистити від кісточок і нарізати вздовж смужками, додати в тісто.
Форму для випічки змастити вершковим маслом і вилити в неї тісто. Випікати 50 хвилин при температурі 180 градусів, готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Дати кексу охолонути, після чого вийняти з форми, перевернути і за бажанням посипати какао.