Семіфредо з малиною – готуємо вдома італійське морозиво

М'яке італійське домашнє морозиво семіфредо втілює в собі все найкраще, що ми можемо знайти в морозиві. Насичений вершковий смак традиційного літнього десерту. Повітряну текстуру замороженого мусу. Розмаїття начинок і смаків – від свіжозаморожених ягід до м'яти. Цей десерт одночасно чарівний і простий у приготуванні, що робить його королем будь-якої літньої вечірки.

Інгредієнти:

250 г рікоти

150 мл жирних вершків

150 г малини

50 г цукрової пудри

3 жовтки

натуральний екстракт ванілі

ягоди та горіхи за смаком

Підготувати форму для заморожування семіфредо. Для цього можна використовувати силіконову форму для кексу або прямокутну форму для випікання хліба. Якщо використовуєте металеву або керамічну, краще застелити її харчовою плівкою для того, щоб не мати труднощів із вилученням замороженого десерту.

У блендері перебити свіжу малину на пюре і відставити убік.

На водяній бані збити жовтки з 25 г цукрової пудри до пишної кремової консистенції. Охолодити, поставивши ємність в миску більшого розміру з крижаною водою. Періодично помішувати збиті жовтки. Маса має набути густої консистенції.

В окремій мисці збити вершки з екстрактом ванілі до стійких піків. Акуратно змішати збиті вершки з рікотою та 25 г цукрової пудри, а потім з'єднати зі збитим жовтком. Перемішати дуже обережно, щоб зберегти повітряну структуру маси.

З'єднати половину отриманої маси з малиновим пюре. Акуратно розподілити його на дні форми. Зверху викласти половину вершкової маси. Покласти цілі ягоди малини. Зверзу викласти решту вершкової маси, а потім – малинової. Розрівняти, накрити харчовою плівкою та заморозити в морозилці протягом 12 годин.

Готове семіфредо викласти з форми на тарілку і прикрасити ягодами та горіхами.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист