Рецепт запечених фрикадельок у томатно-грибному соусі

Смачний, ситний і яскравий варіант обіду. Ця страва чудово підходить як для великого застілля, так і для скромної вечері на двох. Особливо вона сподобається тим, хто любить поєднання томатного та м'ясного. А ще – сир та гриби.

200 г підсохлого білого хліба

2 головки цибулі

2 зубчики часнику

500 г дрібних печериць

1 кг змішаного фаршу

3 яйця

2 ст. л. томатної пасти

1 банка (850мл) томатів у власному соку

сіль, перець, чилі

2 ч. л. сушеного орегано

1 банка (850 мл) томатів у власному соку

200 г вершків (не нижче 20%)

цукор

сир

Хліб замочити у холодній воді або молоці. Цибулю та часник дрібно порізати. Гриби помити або почистити.

Змішати фарш, замочений хліб, яйця, половину цибулі та 1 ст. л. томатної пасти. Посолити, поперчити, приправити орегано, перемішати.

Змочити руки у воді і сформувати 16-18 фрикадельок.

Розігріти на сковороді олію, обсмажити фрикадельки по 3 хвилини з кожного боку і викласти в жароміцну форму.

У сковороді, де вони смажилися, розігріти столову ложку олії і обсмажити гриби.   Додати часник і цибулю, що залишилася, смажити ще 3 хвилини. Посолити, поперчити.

Додати 1 ст. л. томатної пасти, помідори разом із соком, 200 мл води та вершки. Розім’яти помідори лопаткою, довести все до кипіння і тушкувати приблизно 5 хвилин. Посолити, поперчити, додати цукор та орегано.

Полити соусом фрикадельки, зверху посипати тертим сиром і запікати в розігрітій до 200°С духовці 30 хвилин.

Вас це може зацікавити: Рецепт неймовірно ніжних мітболів з курячих стегенець та сиру

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист