Смачний, ситний і яскравий варіант обіду. Ця страва чудово підходить як для великого застілля, так і для скромної вечері на двох. Особливо вона сподобається тим, хто любить поєднання томатного та м'ясного. А ще – сир та гриби.
200 г підсохлого білого хліба
2 головки цибулі
2 зубчики часнику
500 г дрібних печериць
1 кг змішаного фаршу
3 яйця
2 ст. л. томатної пасти
1 банка (850мл) томатів у власному соку
сіль, перець, чилі
2 ч. л. сушеного орегано
1 банка (850 мл) томатів у власному соку
200 г вершків (не нижче 20%)
цукор
сир
Хліб замочити у холодній воді або молоці. Цибулю та часник дрібно порізати. Гриби помити або почистити.
Змішати фарш, замочений хліб, яйця, половину цибулі та 1 ст. л. томатної пасти. Посолити, поперчити, приправити орегано, перемішати.
Змочити руки у воді і сформувати 16-18 фрикадельок.
Розігріти на сковороді олію, обсмажити фрикадельки по 3 хвилини з кожного боку і викласти в жароміцну форму.
У сковороді, де вони смажилися, розігріти столову ложку олії і обсмажити гриби. Додати часник і цибулю, що залишилася, смажити ще 3 хвилини. Посолити, поперчити.
Додати 1 ст. л. томатної пасти, помідори разом із соком, 200 мл води та вершки. Розім’яти помідори лопаткою, довести все до кипіння і тушкувати приблизно 5 хвилин. Посолити, поперчити, додати цукор та орегано.
Полити соусом фрикадельки, зверху посипати тертим сиром і запікати в розігрітій до 200°С духовці 30 хвилин.
Вас це може зацікавити: Рецепт неймовірно ніжних мітболів з курячих стегенець та сиру