Поширена помилка, якої часто припускаються ті, хто намагаються знизити рівень холестерину

Потенційна небезпека високого рівня холестерину в крові змушує багатьох людей слідкувати за своїм харчуванням. Але одну пораду лікарів більшість із них розуміє неправильно і ще більше ускладнює ситуацію.

Високий рівень поганого холестерину підвищує ризик серцево-судинних захворювань, таких як інсульт або серцевий напад. Щоб знизити його, лікарі в першу чергу рекомендують регулювати споживання жирів. Навіть яєчний жовток певною мірою становить загрозу для здоров’я! Однак це не означає, що слід повністю виключити жири зі свого раціону.

Відмова від них – це повна нісенітницею, пояснює відомий британський лікар і популяризатор здорового способу життя Тім Спектор.

Жири відіграють важливу роль в організмі. Одна з основних функцій – вони виділяють енергію, завдяки якій наш організм функціонує. Крім того, захищають від переохолодження, сприяють засвоєнню жиророзчинних вітамінів, таких як A, D, E і K. Нестача цих важливих поживних речовин спричиняє виснаження нервової системи, зниження опірності організму до інфекцій, гормонального дисбалансу, раннього старіння, безпліддя тощо.

Насправді дотримання дієти, багатої жирами, може покращити рівень холестерину, чого не можна сказати про велику кількість  вуглеводів. Питання лише в тому, про які жири йдеться, каже доктор Спектор.

Це повинні бути поліненасичені й мононенасичені жири, які містяться в жирних сортах риби, авокадо, горіхах, насінні льону та чіа, рослинній олії (зокрема, в оливковій, лляній і ріпаковій).

Збільшення споживання таких продуктів допомагає знизити рівень поганого холестерину і заодно підняти рівень хорошого.

Вас це може зацікавити:  5 продуктів, які допоможуть контролювати  поганий холестерин

Названо продукти, які знижують рівень холестерину не гірше за статини

Скільки яєць можна зїсти, щоб не піднімався рівень холестерину

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист