Мозок людини збільшився майже на 7%: які плюси і мінуси вбачають у цьому вчені

Науковці Каліфорнійського університету зясували, що впродовж останніх 100 років IQ в людей знижується, а на хворобу Альцгеймера хворіє на 20% менше людей.

Науковці припускають, що збільшення розміру мозку могло бути спричинено зовнішніми впливами – розвитком медицини, покращенням  здоров’я, соціальними та освітніми факторам.

Логічно було б припустити, що розвиток мозку може свідчити про здатність краще засвоювати інформацію і ефективніше виконувати завдання. Проте дослідження, проведені у Фінляндії, Франції, Великобританії та ще декількох країнах, показали: IQ сучасної молоді  впав приблизно на два пункти.

Вочевидь, вважають вчені, це пов’язано з надмірною залежністю від телефонів та Інтернету. Адже розмір мозку не обов’язково робить людей розумнішими.

Нейробіологи виявили, що його додатковий об’єм насправді дуже мало впливає на інтелект. Але він точно дозволяє зберігати більше спогадів на все життя – це щось на зразок флешка, на яку можна записати додаткову інформацію.  

«Більший мозок – це збільшений резерв, який може пом'якшувати наслідки вікових захворювань мозку, таких як хвороба Альцгеймера та пов'язана з нею деменція», - каже професор Чарльз ДеКарлі з Центру дослідження хвороби Альцгеймера Каліфорнійського університету.

Це підтверджується висновками вчених: кількість людей, уражених хворобою Альцгеймера,  у порівнянні з 1970-ми роками, зменшилася на 20%.

Вас це може зацікавити: Прихований жир на животі провокує розвиток хвороби Альцгеймера вже в 50 років: результат дослідження

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист