Більшість людей п’є вино неправильно: геніальний лайфхак допоможе повністю розкрити смак червоного та білого

Хтось розливає в келихи, щойно діставши вино з холодильника, а хтось взагалі його туди не ставить. Експерт стверджує, що і одні, і другі роблять неправильно. І позбавляють себе задоволення насолодитися справжнім смаком напою.

Навіть серед великих поціновувачів вина є такі, які п’ють його неправильно. Насамперед тому, що червоне й біле – це два різні напої. І відрізняються вони не лише кольором і типом винограду – вони створюються за допомогою різних технологічних процесів.

Червоні сорти вина виготовляють шляхом ферментизації, використовуючи шкірки та насіння винограду. При виготовленні білих ці компоненти зазвичай відсутні.

Саме тому червоне вино вважається кориснішим – воно містить вітаміни й мінерали, які відсутні в білому (зокрема, вітаміни K і та B2). Також у ньому високий вміст таніну, який додає відчуття сухості в роті і гіркуватого присмаку.

Через ці розбіжності експерт з алкогольних напоїв Хізер Муріелло рекомендує подавати вина по-різному, дотримуючись правила «20/20».

Згідно цього правила, червоне вино слід зберігати в холодильнику і діставати за 20 хвилин до подачі. Справа в тому, що якщо воно було на холоді протягом тривалого часу, структура  танінів змінюється і гіркота посилюється. Через це вино втрачає свій смак. Якщо ж його дістати завчасно, при кімнатній температурі смак стане насиченішим.

Щоб розкрити смак білого вина, потрібно зробити все з точністю до навпаки: перед подачею покласти його в холодильник на 20 хвилин.

Запам’ятайте правило «20/20» і зможете на повну насолоджуватися вином.

Вас це може зацікавити: Друге життя вина: як можна використати залишки алкогольного напою

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист