Курка з Канади потрапила до Книги рекордів Гіннеса – вона вміє розпізнавати цифри, літери та кольори

Традиційно курей вважають не надто розумною живністю. Але курка Лейсі довела, що в неї мізки теж добре працюють.

Розвитком інтелектуальних здібностей Лейсі, яка може правильно ідентифікувати шість цифр, літер та кольорів за 1 хвилину, займається її власниця – ветеринар Емілі Керрінгтон. 

Почалося все з того, що Емілі вирішила поповнити поголів’я курей в своєму господарстві – придбала п'ять курочок породи хайлайн. Спостерігати за поведінкою пернатих було так цікаво, що жінка вирішила перевірити, наскільки вони розумні і чи здатні на ще щось, крім нести яйця.

Методика дресирування була побудована на принципі позитивного підкріплення.

Емілі розкладала перед своїми «ученицями» магніти із різними цифрами, буквами та кольорами, й пояснювала, що на них зображено.

Спочатку кури не розуміли, що від них хочуть. Вони жили своїм життям  і просто клювали магніти без розбору. Однак швидко зрозуміли: якщо клюнути туди, куди треба, можна отримати щось смачненьке.

Побачивши прогрес у навчанні, Емілі ще з більшим ентузіазмом взялася за справу. Але для того, щоб пернаті вихованки могли претендувати на титул рекордсменок Книги рекордів Гіннеса, їй знадобився дресирувати їх цілий рік.

Старання не були марними. Усі 16 курок Емілі взяли участь у постановці рекорду. Однак найкмітливішою та найшвидшою виявилася Лейсі.

«Завдання курей полягало в тому, щоб клювати лише в ту цифру чи літеру, яку я їх навчила. Вони з ним впоралися. Якщо ж я додам інші букви чи цифри, з яким вони незнайомі, будуть їх ігнорувати», - пояснює Емілі Керрінгтон.

А для тих, хто хоче спробувати сили в навчанні курей, вона створила YouTube-канал, де показує всі етапи дресировки пернатих.

Вас це може зацікавити: 8940 підтягувань – 35-річний японець побив світовий рекорд на турніку

Любитель Lego потрапит до Книги рекордів Гіннсса: скільки кімнат займає його колекція (ВІДЕО)

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист