Колканнон: картопляне пюре з капустою та беконом

Це традиційна страва ірландської та шотландської кухні із серії «все геніальне – просто». Картопляне пюре з капустою, приправлене молоком, спеціями та обсмаженим беконом, – такий гарнір вартий окремої подачі, хоча до шматка прожареного м'яса або до курочки в духовці він теж буде чудовим доповненням.

Варіантів приготування колканнону багато, вірніше, нюансів. Капуста може бути білокачанною або зеленою (у багатьох рецептах green cabbage - савойська наприклад). Її варять або смажать, після чого просто додають до пюре або розминають разом з картоплею.

Добавки теж можуть бути різними. У класичній версії – свіжа зелена цибуля, але це може бути і петрушка. Та ж історія з беконом, його може не бути зовсім, або навпаки – додають досить багато, а замість молока використовують вершки.

400 г очищеної картоплі

200 г білокачанної або пекінської капусти без твердих білих частин

100 мл молока

50 г бекону

15 г вершкового масла + 15 гр для подачі

сіль, білий мелений перець та петрушка за смаком

Капусту дрібно нарізати. Бекон нарізати смужками і обсмажити в товстостінній сковороді, щоб витопився жир. Вийняти обсмажений бекон і відкласти. Викласти у сковороду капусту і обсмажувати 3-4 хвилини, щоб вона дійшла до готовності, але зберегла свій яскравий колір. Якщо використовуєте білокачанну капусту, її краще окремо відварити до готовності, а не обсмажувати.

Картоплю нарізати кубиками і відварити до готовності, злити воду і розім'яти в пюре. Додати тепле молоко, вершкове масло, за смаком сіль, білий мелений перець та петрушку, добре перемішати.

Додати пюре і половину бекону до капусти і акуратно перемішати. Подати зі шматочком вершкового масла і беконом, що залишився.

Зазвичай колканнон подається відразу. Але його можна заздалегідь приготувати і зберігати в холодильнику пару днів. Перед подачею перекладіть його у форму для випічки, викладіть зверху трохи вершкового масла| і прогрійте в духовці при 200 градусах протягом 15-20 хвилин.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист