Коли температура за вікном стрімко падає, настає час «осіннього вина» – глінтвейну. У холодну пору року цей напій пропонують багато кафе. Але не варто забувати, що його можна приготувати й вдома. До того ж, завдяки своїм інгредієнтам напій виходить неймовірно гарним.
500 мл білого мускатного вина
50 г імбиру
1 ч. л. сухої лаванди
1 апельсин
1 лимон
2 ч. л. кориці
2 палички кориці
6 шт. бадьяну
3 ст. л. меду
Нарізати імбир слайсами, а апельсин та лимон – тонкими кільцями.
Налити вино в каструлю. Додати спеції, нарізані фрукти та імбир. Поставити все на плиту з невеликою силою полум'я.
Нагріти глінтвейн, помішуючи, до температури 70-80°С. Прибрати з плити.
Додати мед. Дати настоятися 3-5 хв.
Розлити порційно в термосклянки та прикрасити (за смаком) паличкою кориці та гілочкою лаванди. Осінній зігріваючий напій готовий!