Залежно від начинки такий фарширований гарбуз може бути гарніром, а може стати основною стравою.
Для таких страв найкраще підходять фактурні ребристі гарбузи – вони ефектно виглядають і зручно розрізаються на порції по ребрах. Але можна використовувати ті, які знайдете.
Інгредієнти на гарбуз вагою близько 1,5 кг:
250 г готового відвареного рису
150 г печериць
1 велика цибулина
2 зубчики часнику
1 ст. л. оливкової олії
50 г твердого сиру
сіль, перець, зелень за смаком
Акуратно вирізати у гарбуза кришечку, дістати насіння. Накрити гарбуз фольгою та запікати в духовці 50-60 хвилин при 200°С (орієнтуйтеся на товщину стінок та розмір гарбуза). Коли приготується, посолити усередині.
Цибулю нарізати кубиками, часник довільно. Обсмажити разом на оливковій олії до прозорості.
Гриби нарізати на четвертинки і додати до цибулі, обсмажувати 2-3 хвилини. Посолити і поперчити.
Змішати гриби з готовим рисом, приправити натертим сиром та акуратно викласти в гарбуз, не утрамбовуючи.
Поставити в духовку на 20 хвилин, щоб сир рівномірно розплавився. Подавати гарячим. Смачного!
Вас це може зацікавити: Пряний рис у гарбузі
Як смачно запекти в духовці тріску з томатами та квасолею
Пухкі та ніжні картопляні котлети: оригінальна страва з простих інгредієнтів