Навіть якщо ви не любите гарбуз, у такому варіанті він вам точно сподобається.
Інгредієнти:
1 невеликий гарбуз
1 скл. рису басматі
1 велика морква
1 цибулина
жменя родзинок
1 ч. л. меленої кориці
1 ч. л. куркуми
1 ч. л. кардамону
1 ч. л. імбиру
дрібно порубаний перець чилі за смаком
оливкова олія для смаження
У гарбуза зрізати верхівку. Серединку вийняти. Рясно посолити зсередини. Перевернути гарбуз і поставити на серветку, щоб стекла зайва рідина.
Відварити рис до готовності у 2 склянках води.
У розігріту сковорідку налити оливкову олію. Обсмажити дрібно порізану цибулю та натерту морквину. До моркви та цибулі додати родзинки та спеції, перемішати.
Отриману суміш з'єднати з рисом, додати трохи оливкової олії та наповнити гарбуз.
Поставити у розігріту до 190 °С духовку. Через 20 хвилин змастити краї гарбуза олією і накрити гарбузовою шапочкою. Випікати ще 40 хвилин.
Подавати до столу гарячим.