Експерт назвав несподівану властивість мигдалю – з’їдати потрібно по жмені щодня

Мигдаль може знизити рівень холестерину, тиск та ризик ракових захворювань, захищає шкіру від передчасного старіння. А ще, як виявилося, він ефективний у боротьбі із закрепами.

Закреп – серйозна проблема, яка впливає на здоров’я, самопочуття та якість життя людини. Часто його причина – харчові звички. Тому певні зміни в раціоні можуть допомогти.  

У першу чергу експерти рекомендують збільшити споживання продуктів з високим вмістом клітковини – фруктів, овочів, бобових.

Один із спосіб наситити організм клітковиною – щодня вживати жменю горіхів. Всі вони – джерело клітковини. Проте мигдаль поза конкуренцією з багатьох причин, пише EatingWell.

Повний клітковини. 12,5 г в 100 г мигдалю – чудовий показник. Для порівняння – арахіс містить 8 г клітковини, грецький горіх – 6,7 г, кешью – всього 3,3 г.

Нагадаємо, клітковина допомагає пом’якшити калові маси і збільшити частоту випорожнень, що призводить до покращення симптомів закрепу. Мигдаль містить розчинну і нерозчинну клітковину. Розчинна притягує воду в кишечник і перетворюється на гель, допомагаючи рухати їжу по травному тракту. Нерозчинна робить кал об'ємним, що сприяє кращому випорожненню.

Містить багато магнію. Майже 150 мг у 100 г мигдалю. Дослідження показали, що магній має проносний ефект. Він притягує воду до кишечника, щоб допомогти калу краще рухатися.

Джерело корисних жирів. Харчові жири сприяють полегшенню запору. Вони  збільшують силу м’язових скорочень, які проштовхують калові маси, а потім стимулюють товсту кишку до дефекації, пояснює дієтолог Аннет Снайдер. Але варто вибирати менш запальні жири, ненасичені – саме такі, що містяться в мигдалі. Вони  разом із клітковиною підтримують кишкові бактерії. 100 г мигдалю – це близько 55 г жиру, більшість з яких – мононенасичені.

Дієтологи радять вживати не більше 50 г мигдалю щодня (до 30 горіхів), щоб не перевантажувати організм калоріями: він містить 600 ккал в 100 г.

Особам із захворюваннями шлунково-кишкового тракту (виразкова хвороба, гастрит) слід цю порцію зменшити. А алергікам, можливо, доведеться від нього взагалі відмовитися.

Вас це може зацікавити: Що зробити з мигдалем, щоб він став ще кориснішим

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист