А давайте трохи поімпровізуємо зі звичайними драниками і додамо в них замість борошна сир? Він надасть їм нового смаку та текстуру, а смажені печериці з цибулею, викладені зверху, зроблять цю страву дуже оригінальною.
500 г картоплі
200 г печериць
150 г цибулі
150 г сулугуні або твердої моцарели
1 яйце
1 ч. л. сушеного часнику
50 мл рослинної олії
1/4 ч. л. солі
мелений перець за смаком
Цибулю і гриби дрібно порізати і обсмажити до легкого золотистого кольору. По готовності посолити і додати мелений перець.
Картоплю очистити та натерти на крупній тертці, віджати руками та злити зайву рідину. Натерти сир на крупній тертці, додати 100 г до картоплі разом із яйцем, сушеним часником та сіллю, добре перемішати.
Розігріти рослинне масло, що залишилося на сковороді, сформувати з картопляного фаршу чотири деруни розміром приблизно з долоню, викласти на сковороду. Зменшити вогонь до середньо-слабкого, обсмажувати до золотистого кольору приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку (чим товще дерун, тим більше часу треба на приготування).
Викласти деруни на паперовий рушник, щоб він увібрав у себе зайву олію. Перекласти на лист, застелений пергаментним папером, посипати сиром, що залишився. Поставити у верхню частину розігрітої до 220 градусів духовки на 5-7 хвилин, щоб розплавився сир. Перед подачею за бажанням посипати свіжою зеленню і приправити меленим перцем.