7 оригінальних соусів, які зможуть замінити майонез

Вирішили відмовитися від майонезу і тепер думаєте, чим його замінити? Варіанти є. Деякі соуси навіть смачніші і не настільки калорійні.

Соус зі сметани та гірчиці

Для яких страв підходить: листові салати, оселедець під шубою.

2 варені жовтки

200 г сметани (20% жирності)

1 ст. л. діжонської гірчиці

сіль

Розтерти жовтки зі сметаною, додати інші інгредієнти і збити блендером.

Лимонна заправка

Для яких страв підходить: риба, овочеві салати

100 мл оливкової олії

100 мл соку лимону

1 ст. л. вершків (10%)

½ ч. л. цукру

пучок кропу та/або петрушки

сіль

З'єднати всі інгредієнти (крім зелені) і збити блендером. Додати дрібно порізаний кріп і петрушку (разом або окремо).

Соус з йогурту та сиру

Для яких страв підходить: олів'є та інших м’ясні салати

200 мл нежирного йогурту без добавок

200 г зернистого сиру

2 варені жовтки

2 ч. л. гірчиці

2 ч. л. лимонного соку

сіль

З'єднати всі інгредієнти і збити блендером, щоб вийшов густий соус.

Квасоляний соус

Для яких страв підходить: для м’яса та м’ясних салатів

200 г білої консервованої квасолі

1 лимон

70 мл соняшникової олії    

1 ч. л. гірчиця 

сіль, перець

З квасолі злити рідину. Лимон розрізати навпіл, з однієї половинки вичавити сок (він буде зайвий в соусі). Перебити боби та лимони блендером до однорідної маси. Додати олію, гірчицю, сіль, перець і ще раз ретельно перебити блендером.

Сирний соус

Для яких страв підходить: запіканки та страви з картоплі.

100 г зернистого сиру

250 мл молока

1 ст. л. діжонської гірчиці    

1 ч. л. кмину

сіль та чорний мелений перець

Розтерти сир із молоком. У отриману масу додати гірчицю, кмин, сіль і перець. Добре перемішайте. Зберігайте соус у холодильнику.

Сметанно-соєвий соус

Для яких страв підходить: пельмені, м'ясо по-французьки, м'ясні салати

1 зубчик часнику

1 пучок кропу

250 г сметани

2 ст. л. соєвого соусу

1 ч. л. цукру

1-2 краплі бальзамічного оцту

Почищений часник пропустити через прес, кріп помити і дрібно нарубати. Змішати зелень з рештою інгредієнтів.

Соус з авокадо

Для яких страв підходить: для салатів з яйцем, рибною консерввою та вегетаріанських страв

1 авокадо

300 мл кефіру

4 ст. л. оливкової олії

2 ст. л. лимонного соку

½ чайної ложки цукру

сіль

М'якуш авокадо перебити блендером. Додати решту інгредієнтів і ще раз ретельно збити.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист