5 видів чаю, які найкраще зміцнюють імунітет

Чай взимку не тільки зігріває – він може заспокоїти, підбадьорити, розслабити. Це залежить від того, який саме чай вибрати. А можна з його допомогою поліпшити захисні сили організму – зміцнити імунітет, що в період вірусних захворювань та застуд стає особливо актуальним.

Вплив чаю на імунітет пояснюється дуже просто: він містить вітаміни, мінерали,  антиоксиданти, флавоноїди та дубильні речовини, які можуть зменшити окислювальний стрес шляхом нейтралізації вільних радикалів і підтримати функціонування імунних клітин. Крім того, він сприяє здоров’ю кишечника, який у значній мірі відповідає за стан нашого імунітету.

Ці 5 видів чаю, на думку науковців, найефективніші, коли імунітету потрібна підтримка.

Куркум

Чай з куркумою відомий своїми потужними протизапальними та антиоксидантними властивостями, насамперед завдяки активній сполуці – куркуміну. Серед його  ключових переваг – зменшення запалення в організмі та потужний антиоксидантний захист.

Зелений чай

Завдяки антиоксидантам, зокрема катехінам, знижує ризику хронічних захворювань та рівень поганого холестерину, прискорює метаболізм, покращує функції мозку, підтримує здоров’я серця. Катехіни посилюють імунну відповідь і допомагають боротися з патогенними мікроорганізмами. Саме тому щоденне вживання зеленого чаю сприяє поліпшенню  загального самопочуття і зміцненню імунітету.

 

Шипшина

Один з найкорисніших фруктових чаїв, який шанують за високий вміст вітаміну С. Його п’ють при застуді, коли потрібно підвищити захисні сили організму, і для профілактики вірусних захворювань. Чай з шипшини містить безліч вітамінів і антиоксидантів, таких як аскорбінова кислота – це саме те, що потрібно для підвищення імунітету.

 

Морінга

Мало хто знайомий з зеленим цим чаєм, але його нескладно купити в інтернет-магазині. «Дерево очищення» – так називають морінгу олійну, яка росте в  Індії і з листя якої виготовляють найкорисніший чай на планеті. Морінга містить вітаміни A, D і Е, кальцій, калій та рослинний білок. Чай насичений антиоксидантами, протизапальними сполуками (зокрема, ізотіоціанатами, які борються із запаленням та полегшують його), сприяє поліпшенню травлення, стану шкіри та волосся. А ще  підвищує імунітет за рахунок вище згаданих антиоксидантів. До речі, морінга не містить кофеїну, при цьому може додати енергії.

 

Бузина

Цей фіолетовий чай містить унікальні сполуки полісахариди, які допомагають стимулювати імунну систему, посилюючи реакції проти патогенів.

Вас це може зацікавити: Яка помилка при заварюванні чаю позбавляє його насиченого смаку і корисних властивостей

Як не можна заварювати чай з імбиром, щоб не втрачав лікувальний ефект

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист