5 дрібниць, через які на вашій кухні не затишно

Свіжий ремонт, нові меблі, все продумано – а на кухні однак незатишно? Огляньтеся навкруги. Можливо, досить кількох штрихів, щоб змінити атмосферу.

Ви, напевно, звертали на це увагу. Навіть якщо в кімнаті все ідеально, пакет із супермаркета, що валяється  на підлозі або на дивані, повністю псує картину.  Одна невеличка деталь здатна знівелювати спроби навести красу. Саме до таких вагомих «дрібничок» варто придивитися.

Холодильник у наліпках

У декого на дверцятах холодильника  – вся історія родини: тут і сімейні фото, і магніти, привезені з  подорожей, і наклейки десятирічної давності, які діти не дозволяють змити. Це зворушливо, але негарно. Краще перемістити цю картинну галерею в інше місце. До речі, так було б правильніше ще й тому, що ви зможете витирати холодильник у міру забруднення, а не тільки під час грандіозного суботника перед Великоднем.

Відкриті полиці

На них можна зберігати милі серцю сувеніри, декоративні свічки чи ще якісь приємні штучки. Але всі ці «штучки» зі страшенною швидкістю збирають пил, який потрібно витирати чи не щодня. А ще вони здешевлюють загальний вигляд кухні. Адже поряд з декоративними тарілочками зазвичай починають з’являтися сторонні предмети – квитанції, запальничка чи краплі для очей.

Брудні кухонні рушники

Дизайнери радять навіть рушники підбирати в тон кухні. Проте якщо на ручці духовки висить рушник білого кольору, а не лавандового чи м’ятного – як меблі, це ще пів біди. Інша річ, коли він брудний і пожмаканий. Ще й запраний настільки, що малюнок на ньому майже не читається. Тож візьміть за звичку міняти його часто.

Старі губки

Їх потрібно часто міняти (в ідеалі – щотижня) хоча б тому, що це – розсадник бактерій, які потрапляють на посуд під час миття. А ще тому, що потріпана брудна губка, з якої вже вилазить поролон, дуже неестетичне видовище. Ваша дорога і відполірована до блиску мийка не матиме ніякого сенсу, якщо поряд з нею лежатиме таке страховіття.

Відкрита вентиляційна труба

Кухонна витяжка – необхідна річ. Але вони бувають різні, і методи встановлення теж різні. Щоб відкрита вентиляційна труба, яка з часом обростає брудом і дуже складно чиститься, не псувала вигляд кухні, варто вибрати витяжку з пластиковою системою вентиляційних каналів. Виглядає вона більш інтелігентно і чистити її простіше.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист