FORD ЗАПУСТИВ ПЕРШИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ ПРОЕКТ ЗА УЧАСТЮ АВТОНОМНИХ АВТО

Компанія Ford оголосила про запуск першого комерційного проекту за участю автономних автомобілів. Безпілотні Ford будуть доставляти піцу й посилки жителям Маямі (штат Флорида, США). У Маямі також відкриється перший термінал для автономних автомобілів, де буде здійснюватися їх технічне обслуговування, ремонт та чищення.

Маямі, згідно з недавнім глобальним дослідженням Inrix Global Traffic*, посідає 10-е місце у списку міст світу з найбільш завантаженими дорогами й п'яте — у списку найбільш «заторних» міст у США. Автовласники в Маямі проводять у заторах в середньому 64 години на рік або майже 10% усього часу за кермом. При цьому місто активно намагається вирішити свої транспортні проблеми.

Для того щоб зрозуміти, як сприйматимуть жителі округу сервіс за участю автономних автомобілів, проект спочатку буде зосереджений на доставці товарів. Ця послуга буде реалізована спільно з партнерами Ford — світовим лідером із доставки піци Domino's Pizza й сервісом доставки замовлень Postmates. Отриманий у ході проекту досвід буде використано під час створення автономного автомобіля, який Ford планує випустити у 2021 році.

Паралельно з цим триватиме розробка самої технології автономного водіння в партнерстві з компанією Argo AI. Бізнес за участю автономних автомобілів вимагає не тільки детального знання місцевих законів у сфері транспорту, а й розуміння стилю водіння, властивого автомобілістам конкретного міста. Саме для цього автомобілі зі штучним інтелектом від Argo вже намотують кілометри вулицями Маямі, створюючи детальну карту доріг і накопичуючи знання, які допоможуть їм досконало пересуватися містом. Тестування автомобілів Ford зі штучним інтелектом від Argo буде розширюватися рік від року з додаванням нових автомобілів і збільшенням площі, на якій проходять випробування.

Пілотний проект із доставки піци у партнерстві з Domino's Pizza вже запущений, із березня цього року жителі міста зможуть замовляти доставку товарів і посилок безпілотниками через сервіс Postmates.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист