Найкращий спосіб зберігання полуниці – не покриється пліснявою кілька тижнів

Полуниця – смачна, корисна, але дуже ніжна ягода. Вона швидко псується – інколи вже через два дні доводиться викидати. Але є спосіб зберігати її набагато довше.

Ця ягода на 90% складається з води. Не дивно, що так швидко псується. Досить трохи її прим’яти, пошкодити шкірку – спори плісняви проникають всередину і заражають полуницю.

Як підготувати ягоду до зберігання

Засновниця інтернет-ресурсу про економну їжу Емі Кросс дала пораду, як зберігати полуницю свіжою тижнями.

Перш за все, її потрібно підготувати для зберігання.

Спосіб 1: немиті ягоди.  Після того, як принесли полуницю додому, Емі радить ретельно перебрати ягоди і відкласти пом’яті та зі слідами плісняви. Решту потрібно викласти на чистий рушник, щоб висохли (мити їх не потрібно!). Перевірте кожну ягоду, перш ніж відправляти в холодильник!  Навіть крапля вологи здатна зіпсувати кілограм відбірної свіжої полуниці.

Спосіб 2: ягоди, знезаражені оцтом. Полуницю треба так само перебрати і ретельно промити. Після цього зробити дезинфікуючий розчин (на 2 літри води додати 60 мл білого оцту) і занурити в нього ягоди. Буквально на 2 хвилини – не більше.

Далі викладіть їх на чистий рушник, щоб висохли (для цього знадобиться 2-3 години). І тільки тоді можна складати в ємності і відправляти в холодильник.

Щоправда, цей варіант у багатьох людей викликає питання. Їх бентежить занурення полуниці у рідину, яка для ягоди є потенційною небезпекою.

А ще контакт з оцтом впливає на смак ягід. 

Ємкості для зберігання полуниці

Є два варіанти. Перший – скляна банка. На дно покладіть паперовий рушник (він вбиратиме конденсат), зверху – ягоди, і щільно закрийте банку кришкою.

Однак таким способом можна зберігати зовсім невелику кількість фруктів. Справа в тому, що нижні ягоди можуть не витримати ваги верхніх і перетворяться на кашу.

Другий варіант тари – пластиковий контейнер: неглибокий, але широкий.

На дно так само, як і в банку, кладеться паперовий рушник. Далі ягоди викладаються в один шар. Якщо є місце й для другого, між ними має бути паперовий рушник.

Якщо все зробити правильно, полуниця може зберігатися в холодильнику в чудовому вигляді щонайменше два тижні.

Вас це може зацікавити: Чим підживити полуницю, яка багато років росте на одному місці, щоб рясно вродила

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист