Чому стюардеси вітають на борту кожного пасажира – несподівана причина

Той, хто часто літає, знає: під час посадки на борт на вході стоять бортпровідники і вітаються з кожним пасажиром. Виглядає це мило. Але справа, як виявилося, не тільки у ввічливості.

Бортпровідник – професія романтична і надзвичайно відповідальна. У повітрі він стає для пасажирів і нянькою, і другом, має забезпечити їм максимальний комфорт. Тому що б не сталося, як би не поводили себе мандрівники, повинен бути привітним і підкреслено ввічливим.

Демонструвати ці якості бортпровідники починають вже під час посадки, приязно вітаючи кожного, хто заходить в літак. Але це не тільки для того, щоб пасажири відчули себе бажаним  на борту.

Бортпровідниця одній з німецьких авіакомпаній розповіла своїм підписникам у TikTok, що в такий спосіб пасажири перевіряються на адекватність.

По тому, як людина реагує на привітання, стюардеси оцінюють, в якому вона стані. Перш за все, чи не на підпитку. Якщо такі громадяни почнуть буянити, спокою нікому не буде.

Також вони вираховують агресивних пасажирів, з якими можуть бути проблеми під час рейсу. Це теж неприємна і небезпечна категорія, яка своїми діями може завдавати незручностей оточуючим і заважати екіпажу виконувати свої обов’язки.

Пильнують бортпровідники і нездорових людей. Якщо особа погано себе почуває під час посадки, хто знає, як організм відреагує на зміну тиску тощо під час польоту. А лікаря поряд немає…   

Що робити, якщо пасажир явно «неблагонадійний»? У правилах кожної авіакомпанії є на такий випадок інструкція, згідно якої людину можуть просто не пустити на борт.

Вас це може зацікавити: Від яких продуктів і напоїв потрібно відмовитися перед авіаперельотом

Які місця в літаку найбезпечніші: для тих, хто боїться літати

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист